Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Jalan berhantu seluruh malaysia, highway to hell

views
     
skystrike
post Jul 28 2012, 01:36 AM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


kat dalam /k/ pon banyak hantu...
skystrike
post Jul 28 2012, 01:53 AM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


QUOTE(darkddly @ Jul 28 2012, 01:24 AM)
Kisah ni berlaku pada sebuah sekolah berasrama penuh di kawasan pantai timur... bukan aku la yang kena, aku pun dengar cerita je. Ceritanya macam ni....... kat asrama pompuan... ada la sorang budak pompuan ni yang rajin study sampai memalam buta kat bilik prep dia. Satu malam tu dia tak sedar yang dia dah tinggal sorang kat bilik study tu.
Dia pun study la dengan khusyuknya... sampai satu part dia tak paham, dia nak tanya la kat 'member' dia yang kat sebelah tu... dia tak sedar lagi benda tu bukan orang.... masa dia nak tanya tu matanya terpandang kat bawah meja budak ni, dia perasan 'member' tu takde kaki. Peh tu dia kata "Takpe la, dah ingat camna nak buat," lebih kurang camtu la dia
cakap sambil berkira-kira nak blah secepat mungkin. Yang 'member' tu lak kata "Dah ingat ke dah tahu....????" maksudnya dah tahu ke yang dia tu hantu... budak ni terus lari balik dorm dia.... Bila dia cerita kat senior, ada yang cerita dulu ada sorang budak pompuan ni yang mati bunuh diri sebab tension belajar masa nak ambik SPM. Mungkin tu la hantu dia
yang still study tak abih-abih.... Lepas tu budak ni pun dah tak study sampai lewat malam lagi... Takoot siottt..... Korang caya tak? Kalau tak caya terpulanglah.......
*
this story every hostel/sekolah asrama sure got one....ade versi pen jatuh la...etc...
skystrike
post Jul 28 2012, 06:17 PM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


if u want to read more shit brix ghost story plz go to forum malay cari.com.my


skystrike
post Jul 30 2012, 01:09 AM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


QUOTE(atreyuangel @ Jul 29 2012, 04:46 PM)
Terendak mmg hebat la tempat tu, MRSM, Kem semua mmg angker
tp ada satu lagi MRSM yg hebat jugak, MRSM adik ko tu
MRSM Beseri, kan separuh dari MRSM tu dulu bekas tapak kuil siam.
*
i am former mrsm beseri student but never see any hantu...only hear many story from seniors....but the bekas tapak kuil part is true...
skystrike
post Jul 30 2012, 09:35 AM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


QUOTE(atreyuangel @ Jul 30 2012, 06:24 AM)
2 of my cousin were in beseri, and my sister was there too during the practical but she and her gang was staying at the sick bay
boleh tahan jugak la kene.

my cousin told me a story about the leg hanging between dorm wall.
*
sick bay is quite isolated from the hostel...sure kena kacau lol...but leg hanging between dorm wall??? first time heard this story... blink.gif
skystrike
post Jul 30 2012, 11:36 AM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


my friend told me a story that during he go outstation to pahang he found a unker selling durian with durian stall at 3am at jalan kuantan-pekan...the surrounding at that road is only forest...the next afternoon he tried to find that durian stall at the same place but didnt find any...
skystrike
post Jul 30 2012, 11:54 AM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


QUOTE(St. Orion @ Jul 30 2012, 11:40 AM)
Maybe his durian laku sgt until he sold out liao  tongue.gif
*
i dunno lol
skystrike
post Jul 30 2012, 03:57 PM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


QUOTE(feelgoodinc183 @ Jul 30 2012, 03:48 PM)
i got one story..

it happen dekat gf aku mase time camping(sesi burung hantu)

umur form 4 time tue..skolah bwk g camping kt mane ntah aku lupe plak cerita dier..
sesi burung hantu..senior lepaskan budak sorang2 suruh jalan straight je dalam hutan tue..mmg gelap gler..nmpk skit2 je..
time gf aku kena dier pn jalan jela mcm biasa..lebih kurang 10min dier jalan xnmpk2 lg cahaya kt seberang..dier pn pelik la..tp dgn kental dier pn jalan lg..smpi dier dengar suara kawan dier panggil..
kawan dier jerit nama dier tanya "kau buat ape dari tadi pusing kt pokok tu??" gf aku trus lari kt kwn dier n pergi jumpa senior..
*
main burung hantu memang best lol.....member aku pernah kena masa camping kat gunung senyum, dekat dengan felda jengka....aku join skali camping tu...masa malam senior ade buat aktiviti burung hantu....semua orang kena tutup mata...jalan beratur dan berhenti kat satu jalan.....so senior lepaskan satu-satu suruh lari gi balik kat tapak camping....then sampai turn senior lepaskan member aku nie....macam mane dia lari salah arah opposite...so dia lari sampai tiba2 dia stop lari sebab nampak ada benda besar yang blok jalan...dia ingat gajah tapi benda tu lagi besar....so dia cuak lari balik kat group orang2 lain then mengadu kat senior....then senior sound balik dia "yang ko gi lari kat arah salah tu apahal??" laugh.gif
skystrike
post Oct 14 2012, 11:49 PM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


QUOTE(aimanKJ @ Oct 14 2012, 05:04 PM)
huiyoo ao nice reading this thread i wana contribute a few stories...

anyone go by LRT to work every morning from kelana jaya or taman bahagia? if yes then you can see one big bungalow yang always ada notice for sale its in SS1, white and a bit yellowish color... before this is was abandon and then restored but still no one rent or live there.....

So cerita ni jadi pas SPM, aku baru pindah dari bentong ke kelana jaya so kira baru nak jadi budak bandar la ni.. tengah-tengah lepak kat mamak malam pas paper final ada member cerita pasal rumah ni. dia kata owner rumah ni is a doctor and something happen between them so the wife killed the husband masa tengah tido, cut off his head and put it under their dog house. Entah mcm mana this indian friend of mine cabar kitorg pg rumah tu so we all pergi la dengan rase confident yang takkan ada hantu. Rationalnye rumah tu mahal sgt nak rent kot sbb tu takde org.

so kitorg pergi 6 org 1 chinese 1 indian 3 malay boys and 1 malay girl. Sampai2 je trus masuk pi bahagian dapur where polis jumpa bahagian kepala lelaki tadi. aku duduk belakang skali and yang indian tu depan skali. Sampai je kat rumah anjing tu kitorg stop and suluh2 la tapi aku stand guard je kat tepi entrance dapur. Then aku perasan ada cam orang kat belakang aku, masa tu meremang gila bulu roma. member aku yg sorg ni pusing then buat muka pucat gila and trus cam melompat peluk aku. dah la gemuk siot tol. then yg indian tapi rush la pi kat kitorg and tanye " Whats Up, You guys so the b****?" aku pun marah la dia jgn la celupar tanya la mamat yang melompat tu apahal. Dia dah panik taknak ckp apa2 nak gak lari kuar umah tu. member yg perempuan tu lari ikut kuar tapi yg the rest ni nak naik tingkat atas plak. aku pun follow jela sebab laki india tu kwan baik aku kang jd ape2 camne nak jwb kat parents dia. dia lead naik atas then halfway, dia boleh plak tiba2 lompat dari tingkat atas ke bawah then trus lari kuar. kitorg pun apa lagi lari la jugak lintang pukang kuar umah tu sampai keta. we try asking him what we say but he wouldnt say a word. So before leaving we took a photo of the house entrance.

So back to the mamak tadi, ordered some drink and then only the guy yang melompat tadi cerita, dia actually nampak a person behind me standing and when he jumped at me the thing suddenly vanished. for the indian guys plak dia kata the moment he step on the second floor evertyhing turns black like a big black shadow suddenly appears out of nowhere and tries to grab him. thats why he jumped. and the best part is the picture that was took by our friend of the entrance. there were so many images there like faces and figures standing at the main door.

aku takkan lupa gambar tu and even typing now bulu roma semua naik semula. we end up sleeping in my house after that. The morale is dont go do foolish things man. kawan aku yg indian tu terus jadi church person after that incident. haha kelakar there is actually a good thing yg happen out of all the scary incident
*
rumah ni dekat dengan area kubur ke? atau area sk kampung tunku??
skystrike
post Oct 18 2012, 01:16 AM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


try read ghost story at cari forum....fukken scary yo..
skystrike
post Dec 23 2012, 01:12 AM

back to normal
******
Senior Member
1,239 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


QUOTE(skeleton202 @ Dec 23 2012, 12:13 AM)
kat depan jalan apartment saya selalu ada pak cik tua berkaca mata berambut putih, berkot putih yg selalu tersenyum
*
itu bukan kfc je? laugh.gif

Bump Topic Add ReplyOptions New Topic
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0243sec    0.47    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 25th May 2022 - 11:57 AM