Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Jalan berhantu seluruh malaysia, highway to hell

views
     
imranzero
post Dec 12 2012, 02:46 AM

Getting Started
**
Junior Member
229 posts

Joined: Jan 2007
From: Seri Kembangan ->Puncak Jalil -> Cyberjaya



QUOTE(al3p @ Dec 11 2012, 11:49 PM)
Aku rasa pakcik aku pnah duk sini. Die dulu kommando 21 tu. Die yg dekat gila ngn pantai tu kan? jalan kaki boleh sampai.Masa kecik2 penah pegi situ skali je. Pastu die dh pindah. Rumah tu mmg nampak cm lama sket. Tapi x pnah plak kena ape2
*
yup, if nk masuk ke laman rumah mcm turun bukit..ada sebelah2 rumah....belakang ada mcm club(misnite apa tah spelling)..seram oi..monyet mengamuk pn pnh jd dlu..
FrostLance
post Dec 12 2012, 03:25 AM

Dr.Frostie
****
Senior Member
600 posts

Joined: Feb 2005
From: Malaysia



now that u guys revived this tered..i wondered what happened to TS?? Havent logged in since august.. where are u stesenmonkeh???
nazmiesukasuki
post Dec 22 2012, 11:14 PM

New Member
*
Junior Member
20 posts

Joined: Mar 2012
jalan bukit arang(shah alam)...area uitm puncak perdana..
i student uitm shah alam tapi duduk kt meru.
so if cuti i balik la rumah lalu highway guthrie (best rempit highway)

1 day i ade night class...kelas habis around 11pm..
so i mlas nk tido rumah sewa i coz housemate pon sume balik rumah dah (cuti study week)
so i rempit malam tu bese2 je (around 90kmh)
then lepas je lalu depan uitm puncak perdana i terasa moto i berat sikit
jalan pon bukit so i buat tak tau
then ade satu bas potong i bagi high beam
i buat rilek tapi cuak gila time tu

i start cuak sbb mase naik satu bukit i terpaksa tarik gear 2...
pelik sbb moto LC tapi naik bukit pon perit (selalu guna gear 4 pon lepas je naik)
i terus terbalikkan side mirror tak pandang belakang terus je bawak
sampai simpang nk masuk ke meru baru rasa ringan sket

smpai rumah terus masuk tido (gigil gila)
pagi esok i bgun baru perasan kunci ade kt motor
mujur tak hilang
sekian....
MjMax15
post Dec 22 2012, 11:41 PM

Uncle Scrooge is back!
******
Senior Member
1,372 posts

Joined: Nov 2004
From: Heritage Waterfront City


pergh. memang kuat semangat.
kalau aku x tahu nak buat apa dah. D:
nazq
post Dec 22 2012, 11:56 PM

dead inside
******
Senior Member
1,165 posts

Joined: Jun 2010
From: Chickentown


Malas nak baca dari awal tapi dah mention ke belum jalan lama Balik Pulau? Semalam member aku kata tempat tu keras.
nazmiesukasuki
post Dec 22 2012, 11:59 PM

New Member
*
Junior Member
20 posts

Joined: Mar 2012
cecite sket pasal balik pulau

scoop7
post Dec 23 2012, 12:04 AM

orly? mai pen rai
******
Senior Member
1,154 posts

Joined: May 2006
From: Seremban/KL
QUOTE(nazq @ Dec 22 2012, 11:56 PM)
Malas nak baca dari awal tapi dah mention ke belum jalan lama Balik Pulau? Semalam member aku kata tempat tu keras.
*
maksud tempat tu keras??
skeleton202
post Dec 23 2012, 12:13 AM

Perdana Malaysia ke-9
******
Senior Member
1,132 posts

Joined: Jan 2010
From: shit island

kat depan jalan apartment saya selalu ada pak cik tua berkaca mata berambut putih, berkot putih yg selalu tersenyum
nazmiesukasuki
post Dec 23 2012, 12:14 AM

New Member
*
Junior Member
20 posts

Joined: Mar 2012
QUOTE(mambangafro @ Dec 23 2012, 12:09 AM)
siapa pernah lalu jalan Jalan Rawang-Bestari Jaya
yang lalu fruit valley selangor tu
seraaammm
saya balik kampung ikut jalan tu..dekat..ada sekali  dalam pukul 2 pagi
denagn kabusnya..denagn takda lampunya...
*
wowowo
penah lalu
agak gelap
nazq
post Dec 23 2012, 12:16 AM

dead inside
******
Senior Member
1,165 posts

Joined: Jun 2010
From: Chickentown


Balik Pulau - katanya jalan tu memang time malam seram gila, takdak lampu semua. Pastu ada kona yang memang sharp la, turn dia memang betul2 nak dekat bentuk "V". Tang kat kona tu pulak ada kuil Hindu lama, pastu sebelah kuil tu pulak ada tembok yang biasa korang nampak kat jalan raya yang hampir kat lereng2 bukit. Kat tembok tu boleh nampak kesan2 darah orang2 yg eksiden, mostly mat rempit la yang main pecut, tak bajet kona sharp macam tu.

Pengalaman dia pulak masa lalu jalan tu time satu malam tu, ada sorang perempuan tahan kereta. Mintak tumpang.

Aku bukan sorang storyteller so sori la kalau cerita ini tak menyeramkan laugh.gif
nazmiesukasuki
post Dec 23 2012, 12:22 AM

New Member
*
Junior Member
20 posts

Joined: Mar 2012
kalau paling legend bagi aku jalan karak lama
bukan jalan karak dalam cite KARAK tu
jalan lama dari gombak ke bentong lalu janda baik

tu kalau lalu malam memang seram kuasa 16
paling seram mase atas bukit betul2 atas terowong gnting sempah...
legend habis

nazq
post Dec 23 2012, 12:31 AM

dead inside
******
Senior Member
1,165 posts

Joined: Jun 2010
From: Chickentown


Rasanya story hantu dalam bangunan lagi byk kot dr highway biggrin.gif

Ada sapa2 nak bukak tered hantu sekolah ke, hantu universiti? Aku tgh ada mood nak dgr cerita hantu 2,3 minggu ni tongue.gif
nazmiesukasuki
post Dec 23 2012, 12:43 AM

New Member
*
Junior Member
20 posts

Joined: Mar 2012
bagus jugak topik tu...kt asrama hostel dll
harryleong
post Dec 23 2012, 12:46 AM

New Member
*
Junior Member
49 posts

Joined: Jul 2009
From: Y U WAN KNOW?


the horrible corner , near the old air port, when heading back to cheras road. almost every few month got out newspaper about got car fly off from the high way to the road doh.gif doh.gif
hdd-corrupted
post Dec 23 2012, 12:59 AM

Getting Started
**
Junior Member
277 posts

Joined: Aug 2009
From: KL


QUOTE(nazq @ Dec 23 2012, 12:31 AM)
Rasanya story hantu dalam bangunan lagi byk kot dr highway biggrin.gif

Ada sapa2 nak bukak tered hantu sekolah ke, hantu universiti? Aku tgh ada mood nak dgr cerita hantu 2,3 minggu ni tongue.gif
*
green lady!
nazmiesukasuki
post Dec 23 2012, 01:04 AM

New Member
*
Junior Member
20 posts

Joined: Mar 2012
kalau pasal bangunan rasanya hantu nenek kira budak belum tido la...cite wajib setiap asrama
nazq
post Dec 23 2012, 01:09 AM

dead inside
******
Senior Member
1,165 posts

Joined: Jun 2010
From: Chickentown


QUOTE(nazmiesukasuki @ Dec 23 2012, 01:04 AM)
kalau pasal bangunan rasanya hantu nenek kira budak belum tido la...cite wajib setiap asrama
*
Kalau nak cerita hantu sekolah byk sangat sekolah di Mesia ni...lebih berminat pada kisah di uni.
skystrike
post Dec 23 2012, 01:12 AM

back to normal
******
Senior Member
1,233 posts

Joined: Jul 2008
From: behind you...


QUOTE(skeleton202 @ Dec 23 2012, 12:13 AM)
kat depan jalan apartment saya selalu ada pak cik tua berkaca mata berambut putih, berkot putih yg selalu tersenyum
*
itu bukan kfc je? laugh.gif
sirknieghf
post Feb 17 2013, 03:30 PM

Casual
***
Junior Member
306 posts

Joined: Aug 2008
From: Penang
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


fyi, this pic is real since my friend "big bro" was there when this pic is taken..anyway, theres alot more angker stry at UiTM merbok smile.gif..ive also have few experience there

SUSStationMonkey
post May 31 2013, 02:56 AM

New Member
*
Junior Member
15 posts

Joined: Sep 2009
From: Border of Fantasy


Bump


When putrajaya was first opened, my dad's friend moved there from kl. Since he was unfamiliar with the roads, he often got lost. So he usually reach home at around 8-9m after working in kl.

One time at dusk he was driving at a corner in one of the housing areas that aren't fully occupied yet. His windscreen suddenly turned pitch black and he can't see anything. It lasted for just a moment, around 3-4 secs. He panicked and braked and then the windscreen is clear again.


28 Pages « < 26 27 28
Bump Topic Add ReplyOptions New Topic
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0218sec    0.43    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 18th January 2022 - 03:04 AM