Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages « < 25 26 27 28 >Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Jalan berhantu seluruh malaysia, highway to hell

views
     
fix24311
post Oct 19 2012, 10:58 PM

Getting Started
**
Junior Member
139 posts

Joined: Jan 2008
From: Shah Alam, Selangor
QUOTE(aimanKJ @ Oct 19 2012, 06:52 PM)
the pic is a fake. its edited.. was posted somewhere but i cant remember where
*
thought so. biggrin.gif
bcoz it's quite easy and obvious
fix24311
post Oct 19 2012, 10:59 PM

Getting Started
**
Junior Member
139 posts

Joined: Jan 2008
From: Shah Alam, Selangor
QUOTE(aimanKJ @ Oct 19 2012, 06:50 PM)
dekat ngan taman bahagia tu... ehh ss1....
*
drill mana WOIII! vmad.gif
hainur83
post Oct 20 2012, 11:16 PM

Getting Started
**
Junior Member
88 posts

Joined: Nov 2008


drill.
TOROBO
post Oct 24 2012, 12:06 AM

Casual
***
Junior Member
379 posts

Joined: Feb 2010
From: house above a tree


QUOTE(cm04 @ Oct 16 2012, 08:16 PM)
i tot got 1 block no occupant? ce citer
*
tu tak lulus inspection la... rclxms.gif
cm04
post Oct 24 2012, 12:39 AM

Getting Started
**
Junior Member
93 posts

Joined: May 2012
From: Kuching, Sarawak, MY.


QUOTE(TOROBO @ Oct 24 2012, 12:06 AM)
tu tak lulus inspection la... rclxms.gif
*
no jin bertendang lepak there ha? rclxms.gif
TOROBO
post Oct 24 2012, 12:54 AM

Casual
***
Junior Member
379 posts

Joined: Feb 2010
From: house above a tree


QUOTE(cm04 @ Oct 24 2012, 12:39 AM)
no jin bertendang lepak there ha?  rclxms.gif
*
what hostel also got because of high numbers of easy prey.
everywhere also got Jin one...
cm04
post Oct 24 2012, 01:05 AM

Getting Started
**
Junior Member
93 posts

Joined: May 2012
From: Kuching, Sarawak, MY.


QUOTE(TOROBO @ Oct 24 2012, 12:54 AM)
what hostel also got because of high numbers of easy prey.
everywhere also got Jin one...
*
oo... u from kch ka?
aeppy
post Oct 24 2012, 04:11 PM

twinkle-twinkle little star
*****
Senior Member
714 posts

Joined: Sep 2008
From: siya sitok jak


damn, whole afternoon reading this tered..fukken scaredy shakehead.gif
hainur83
post Oct 24 2012, 11:08 PM

Getting Started
**
Junior Member
88 posts

Joined: Nov 2008


i want moar
DValentine
post Oct 24 2012, 11:13 PM

On my way
****
Junior Member
566 posts

Joined: Dec 2010
From: isudahinsap.flac


i have my experience when I joined PLKN this year....will type it when free, damn scary yo
s@ni
post Oct 24 2012, 11:42 PM

Gambar Di Lesen Kereta Saya
*******
Senior Member
2,756 posts

Joined: Jun 2005
From: Seasaw



QUOTE(skystrike @ Oct 18 2012, 01:16 AM)
try read ghost story at cari forum....fukken scary yo..
*
Link? Hainur posted 1 oredi
Zaryl
post Nov 17 2012, 10:38 AM

Hardcore Casual Gamer
******
Senior Member
1,405 posts

Joined: Jan 2003
From: Kedah Khap Khoun Khap (4K)


QUOTE(StationMonkey @ Jul 28 2012, 12:29 AM)

jalan baling-pengkalan hulu-gerik

Stationmonkey's personal encounter-

- Jalan ni memang gila. Dahla berbukit, kona tajam banyak pulak tu. Hutan memang tebal kiri kanan, jalan pun agak sempit. Kalau keretak kau rosak tengah malam, belum tentu kau akan selamat untuk melihat siang keesokan harinya....
Sebelum sampai pekan pengkalan hulu, dari gerik, kau akan lalu satu kawasan berbukit dan redup dengan pokok2, kat situ selalunya kalau lalu signal akan hilang dalam 10-15 saat, then ada balik. pernah sekali aku bawak agak laju jugak kat situ, petang2 jugak la nak dekat maghrib, sampai satu kona ni nak go uphill sikit, aku perasan macam ada satu perkampungan kecik la, adalah rumah dalam 4-5 biji, budak2 main tepi jalan and nenek2 lepak kat pangkin rumah. Pemandangan biasa kat kampung. Aku pun meneruskan perjalanan dengan biasa.

Keesokan harinya aku lalu tempat sama, dari pengkalan hulu ke gerik. Aku memang cam tempat signal hilang tu sebab struktur pokok kat situ lain sikit, pokok2 dia tinggi dan redup macam 'memayungi' jalan tu, so tak terasa bahang matahari. Jalan lain pokok tumbuh menegak. Time aku lalu situ aku bawak slow sikit sebab cousin aku ada, lepas tu aku pelik, eh, bukan ada kampung ke kat sini semalam. Aku tanya cousin aku yang memang duduk situ, bukan ke kat situ sepatutnya ada rumah2? Cousin aku kata
"Shh, jangan tegur."


- This road got many hills, dangerous corners, thick forest on the sides, and small road. If your car rosak in the middle of the night memang die la...
- Got this one road, before you reach the town, you'll find this road got the tree grows and cover the road, so it's very cool and shady, but at that place, your phone signal will hilang in about 15 secs.
- So i drive there and saw a small village, 4-5 houses with kids and old people doing normal kampung people stuff
- Go on driving without thinking anything
- Next day drive with cousin at the same spot. I recognize it very well because that's the ONLY place where the tree grows sideways and shade the road, while the rest of the trees at other part grows upwards.
- No trace of people or houses are found
- Ask cousin, i tot supposedly got houses there?
- Cousin say "choyyyy u diam2 sudah la"

Where else in malaysia you guys pernah kena kacau on the road? Or heard stories about jalan berhantu?
*
Last week, I've used this road, started from Batu Rakit, Kuala Terengganu -> Kota Bharu -> Jeli all over to Gerik, then using the Jeniang-Sik old road until taking the Gurun highway exit to my final destination, Kangar, Perlis.

My family & my colleague's family started the journey from Batu Rakit at 10pm, arrive at KB 12am, then drifting thru Jeli-Gerik winding & hilly road around wee hours, reaching Gerik at 3am, then the Pengkalan Hulu-Baling hilly road again, reaching Gurun highway exit around 430am & finally Kangar, Perlis around 7am on next day.

My comment on my very own personal experience: Although the road there during the wee hours is very foggy (using HIGHBEAM will render you blind because of limited visibility) & i had to rely HEAVILY on the road's white stripes & signboards + PapaGO GPS (the GPS shows 90 degrees corner, some even got ~180 degrees corners as well! shocking.gif ), there is no ghost, apparition, Cik Pontianak, Dracula or whatsoever.

I think when you are driving & getting tired, your MIND starts to think irrationally; creating unnecessary objects that don't exist.

Few advices before taking the dangerous Gerik-Jeli & Pengkalan Hulu-Gerik-Baling roads
- get long rest/sleep
- stock up on Livita/Poweroot Tongkat Ali drinks
- smokes (if you're a smoker)
- check your car (engine oil, coolant, tyre pressure ,etc)

If all of these are checked, then you can safely + happily drift/uphill/downhill battle the Gerik-Jeli or Pengkalan Hulu-Gerik-Baling dangerous road after midnite! thumbup.gif

PS - Watch out for cows & elephants though. whistling.gif


SUSsuicai99
post Nov 17 2012, 11:21 AM

New Member
*
Junior Member
43 posts

Joined: Oct 2010
From: Shah Alam


QUOTE(aimanKJ @ Oct 14 2012, 05:04 PM)
huiyoo ao nice reading this thread i wana contribute a few stories...
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

*
for all u know, it's the drug addicts and the beggars who was in the house, tak suka korang kacau port dia, so derang takutkan korang, haha
sergeant reznov
post Nov 19 2012, 12:25 PM

New Member
*
Junior Member
5 posts

Joined: Sep 2009
From: from the motherland
QUOTE(Zaryl @ Nov 17 2012, 10:38 AM)
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

*
maybe u lucky...who know...but elephant are more dangerous in that road than hantu... laugh.gif
leymahn
post Dec 11 2012, 07:16 PM

Getting Started
**
Junior Member
138 posts

Joined: Mar 2008


free bumppp

haritu aku pergi trip pergi terengganu. dalam bus bosan so kitorang bukak cerita hantu.

ada kawan aku sorang ni, dia dapat tengok benda benda halus ni. dia bukan naturally gifted dapat tengok, ada satu incident yang buat dia boleh tengok benda ni. masa tu dia darjah 2, dia on the way balik mengaji dari rumah ustaz. masa tu lepas maghrib. dia pergi dengan abang dia. by the way, abang dia ni boleh tengok benda benda halus ni.

on the way balik, diorang terserempak dengan seorang nenek tua. dah bongkok, siap bertongkat lagi. masa berselisih, nenek tua tu panggil kawan aku ni

cucu, mari dekat nenek cu. nenek ada benda nak kasi.

kawan aku stop and nak pergi tengokla apa benda nenek tu nak kasi. nenek tu macam nak kasi gula gula. kawan aku tu nak ambil, tapi abang dia halang. abang dia cakap jangan ambil apa apa dari orang yang kita tak kenal. nenek tu cakap

ni gula gula manis cu. mesti cucu suka.

kawan aku nak ambil jugak, tapi abang dia still tak kasi. kan abang dia boleh tengok benda haluskan, so abang dia boleh sense something wrong dekat nenek tu. pastu nenek tu offer lagi untuk the third time, last last kawan aku pon amek benda tu.

lepas kawan aku ambil, tiba tiba abang dia tanya soalan pelik.

nenek, nenek ni siapa? tak pernah nampak pon nenek dekat kawasan ni. nenek cuba mengucap dua kalimah syahadah sekali.

nenek tu cakap, nenek dah lama dah dekat sini cu. selalu je nampak cucu. pastu nenek tu pon mengucap

ash hadu an la lalalalalalalalala

time lalalalalalala tu, tiba tiba nenek tu mengilai, pastu terbang melayang. kawan aku terus pengsan on the spot. semenjak hari tu, dia boleh nampak benda halus ni. dia cakap dia boleh nampak sebab ambil gula gula dari nenek tu
99killer
post Dec 11 2012, 07:36 PM

Getting Started
**
Junior Member
56 posts

Joined: Mar 2009
QUOTE(leymahn @ Dec 11 2012, 07:16 PM)
free bumppp

haritu aku pergi trip pergi terengganu. dalam bus bosan so kitorang bukak cerita hantu.

ada kawan aku sorang ni, dia dapat tengok benda benda halus ni. dia bukan naturally gifted dapat tengok, ada satu incident yang buat dia boleh tengok benda ni. masa tu dia darjah 2, dia on the way balik mengaji dari rumah ustaz. masa tu lepas maghrib. dia pergi dengan abang dia. by the way, abang dia ni boleh tengok benda benda halus ni.

on the way balik, diorang terserempak dengan seorang nenek tua. dah bongkok, siap bertongkat lagi. masa berselisih, nenek tua tu panggil kawan aku ni

cucu, mari dekat nenek cu. nenek ada benda nak kasi.

kawan aku stop and nak pergi tengokla apa benda nenek tu nak kasi. nenek tu macam nak kasi gula gula. kawan aku tu nak ambil, tapi abang dia halang. abang dia cakap jangan ambil apa apa dari orang yang kita tak kenal. nenek tu cakap

ni gula gula manis cu. mesti cucu suka.

kawan aku nak ambil jugak, tapi abang dia still tak kasi. kan abang dia boleh tengok benda haluskan, so abang dia boleh sense something wrong dekat nenek tu. pastu nenek tu offer lagi untuk the third time, last last kawan aku pon amek benda tu.

lepas kawan aku ambil, tiba tiba abang dia tanya soalan pelik.

nenek, nenek ni siapa? tak pernah nampak pon nenek dekat kawasan ni. nenek cuba mengucap dua kalimah syahadah sekali.

nenek tu cakap, nenek dah lama dah dekat sini cu. selalu je nampak cucu. pastu nenek tu pon mengucap

ash hadu an la lalalalalalalalala

time lalalalalalala tu, tiba tiba nenek tu mengilai, pastu terbang melayang. kawan aku terus pengsan on the spot. semenjak hari tu, dia boleh nampak benda halus ni. dia cakap dia boleh nampak sebab ambil gula gula dari nenek tu
*
meremang bulu roma aku dowh haha..
nasib baik masih awal lagi..
Zarazagoza
post Dec 11 2012, 07:37 PM

Getting Started
**
Junior Member
246 posts

Joined: Sep 2006
perkaitannya dgn highway?
J0nJony
post Dec 11 2012, 07:41 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: May 2012


QUOTE(Zarazagoza @ Dec 11 2012, 07:37 PM)
perkaitannya dgn highway?
*
rumah ustaz dia tepi highway kot.
al3p
post Dec 11 2012, 11:49 PM

Getting Started
**
Junior Member
108 posts

Joined: Sep 2008


QUOTE(imranzero @ Oct 14 2012, 05:56 PM)
lokasi : Kem terendak , persiaran pegawai..rumah dua tingkat, blakang ada pantai terendak.

cerita dia cmni, jadi time aku tadika, tp still ingat la..rumah ni da lama takde org duduk, tp ayah aku jenis tak kisah duduk je mana rumah yg ada..malam2 slalu dgr pontianak mengilai kt blkg umah..aku ada dengar skali je, terus demam panas n tak berani tido lewat da...skg ni aku dgr cite sampai skg takde org duduk umah tu lepas ayah aku posting ke tempat len..
*
Aku rasa pakcik aku pnah duk sini. Die dulu kommando 21 tu. Die yg dekat gila ngn pantai tu kan? jalan kaki boleh sampai.Masa kecik2 penah pegi situ skali je. Pastu die dh pindah. Rumah tu mmg nampak cm lama sket. Tapi x pnah plak kena ape2
atreyuangel
post Dec 12 2012, 12:00 AM

Casual
***
Junior Member
400 posts

Joined: Jun 2007
From: 3°50'**.**"N - 103°16'**.**"E



QUOTE(imranzero @ Oct 14 2012, 05:56 PM)
lokasi : Kem terendak , persiaran pegawai..rumah dua tingkat, blakang ada pantai terendak.

cerita dia cmni, jadi time aku tadika, tp still ingat la..rumah ni da lama takde org duduk, tp ayah aku jenis tak kisah duduk je mana rumah yg ada..malam2 slalu dgr pontianak mengilai kt blkg umah..aku ada dengar skali je, terus demam panas n tak berani tido lewat da...skg ni aku dgr cite sampai skg takde org duduk umah tu lepas ayah aku posting ke tempat len..
*
ohh rumah ni
family aku dlu duduk rumah jalan tenteram, aku kecik sangat lagi,
tp waktu raya, bebudak bapak aku nak datang beraya rumah bapak aku, ramai gak la geng2 ni,
sekali ada pokok kat situ nampak 2 orang berpakaian macam Nun priest nih bawah pokok tengah duduk (pas isya waktu ni),
depa tego sekali bila dua2 paling, muka takde, terus terbang sambil mengilai ke belakang rumah nih.

rumah tu waktu tu yg duduk situ CO 17 Melayu, tp pasal raya takde orang.


28 Pages « < 25 26 27 28 >
Bump Topic Add ReplyOptions New Topic
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0235sec    0.50    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 25th May 2022 - 11:00 AM