Welcome Guest ( Log In | Register )

Please provide proper description when you report a post. Report button abuse will earn you an automatic warn + suspension.
 
RSS feedBump TopicReply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> [HELP] iOS 5.1.1 works fine on 3GS or not?

TRBH
post May 28 2012, 01:45 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 10

Joined: Aug 2011
From: Gombak, Selangor / KL


i wonder if 5.1.1 works perfectly fine or not on 3gs, since my 3gs is on 4.1. if not, how to update to let say 4.3.3 because some apps need 4.2 or later. can anyone help me? thanks.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
JAIDK23
post May 28 2012, 01:51 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 82

Joined: Mar 2011


upgrade to 5.1.1..

better be hurry.. the window still open thou
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
TRBH
post May 28 2012, 01:53 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 10

Joined: Aug 2011
From: Gombak, Selangor / KL


is it ok? i have read on other webs saying that many probs occur after updating to 5.1.1
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
shawn87
post May 28 2012, 02:27 AM


Joined Today
******
Group: Senior Member
Posts: 1,276

Joined: May 2009
From: Terengganu

QUOTE(TRBH @ May 28 2012, 01:53 AM)
is it ok? i have read on other webs saying that many probs occur after updating to 5.1.1
*
I don't thnk so.. U can try.. Whatever it is u still can downgrade if u r not satisfied.. Btw do u have shsh blobs saved?
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
TRBH
post May 28 2012, 02:29 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 10

Joined: Aug 2011
From: Gombak, Selangor / KL


i'm kinda noob in this thing, can you explain briefly? hehe.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
victorian
post May 28 2012, 08:24 AM


Look at all my stars!!!
******
Group: Senior Member
Posts: 1,368

Joined: Apr 2011
From: Lowyat, Setapak


Just update it . But sometimes 3GS will experience auto reboot after you had updated it
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
TRBH
post May 28 2012, 12:49 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 10

Joined: Aug 2011
From: Gombak, Selangor / KL


will my contacts, photos etc. deleted or gone if the auto reboot happens?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
FADIL FLHR
post May 28 2012, 01:25 PM


<ThE LegenD KilleR>
******
Group: Senior Member
Posts: 1,314

Joined: Apr 2009
From: Bangsar


Ios 5.1.1 was stable on iphone 3gs...mine last time was untethered...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
csi406
post May 28 2012, 04:29 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 50

Joined: Aug 2008


you have to back up with latest itunes before update to 5.1.1
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
TRBH
post May 28 2012, 06:47 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 10

Joined: Aug 2011
From: Gombak, Selangor / KL


i see. so, 5.1.1 works well on 3gs right? thanks. smile.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
St3ph
post May 29 2012, 12:11 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 13

Joined: Sep 2006
3GS user here, 5.1.1 is much better than 5.0.1.

Reason: i think they upgrade or fixed the lag issue.

Thanks!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
TRBH
post May 29 2012, 12:15 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 10

Joined: Aug 2011
From: Gombak, Selangor / KL


now i have a prob. i've updated to 5.1.1 but then it said that an error has occured and need to restore, so i restore. than the iphone said could not activate iphone. why is this happening? please help. sad.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MasterRamen
post May 29 2012, 01:12 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 467

Joined: Jan 2012
QUOTE(TRBH @ May 29 2012, 12:15 AM)
now i have a prob. i've updated to 5.1.1 but then it said that an error has occured and need to restore, so i restore. than the iphone said could not activate iphone. why is this happening? please help. sad.gif
*
it's look like ur phone is not officially unlock in malaysia...probably ap set from others country?


Added on May 29, 2012, 1:34 amby reading at apple forum...it is not recommend to upgrade to 5.1.1....too many ppl have hardware problem after upgrade

This post has been edited by MasterRamen: May 29 2012, 01:34 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
TRBH
post May 29 2012, 02:30 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 10

Joined: Aug 2011
From: Gombak, Selangor / KL


alright, the iphone is now working great just that "No Service" even though i've inserted my sim card. now, why is that happening? any solution?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bhoe28
post May 29 2012, 02:31 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 36

Joined: Jun 2009
iphone 3gs just update to 5.1.1 with Sn0wBreeze 2.9.5 jailbreak
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kemaruk
post May 31 2012, 09:15 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 72

Joined: Jun 2008
Mine also restore to ios5.1.1 + untethered jailbreak with absinthe..
it works fine..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
feelgoodinc183
post May 31 2012, 02:58 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 116

Joined: Sep 2009
From: Bikini Bottom



QUOTE(FADIL FLHR @ May 28 2012, 01:25 PM)
Ios 5.1.1 was stable on iphone 3gs...mine last time was untethered...
*
true story nod.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
wongpeter
post Jun 1 2012, 08:49 AM


Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 927

Joined: Jun 2008
iinm ios 4.3.3 worked flawlessly. Then came ios 5 and everything was broken. Now the safari browser on the iPad keeps hanging & freezing. That never happened in ios 4.3.3. Battery life also sucked since the introduction of ios 5. Now it is damage control as they try to iron out all the faults & bugs with each new variation of ios 5.x.

This post has been edited by wongpeter: Jun 1 2012, 08:55 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jackyyong
post Jun 1 2012, 04:20 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 316

Joined: Aug 2007
iOS 5.1.1 works flawlessly on my jailbroken 3GS. Somehow it was very laggy in 5.0.1, but in 5.1.1 the laggy is gone. Mine is a locked US set, sometimes when I turn on wifi and bluetooth at the same time your carrier will get disconnected, and wifi also gets disconnected. Not sure if it's because of the locked US set punya pasal. Otherwise I would say that this is a much better iOS compared to 5.0.1.


Added on June 1, 2012, 4:22 pm
QUOTE(TRBH @ May 29 2012, 12:15 AM)
now i have a prob. i've updated to 5.1.1 but then it said that an error has occured and need to restore, so i restore. than the iphone said could not activate iphone. why is this happening? please help. sad.gif
*
Is ur phone a locked set?

This post has been edited by jackyyong: Jun 1 2012, 04:22 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kentoh
post Jun 3 2012, 04:28 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 146

Joined: Feb 2009
From: Penang
mine still use 3.1.3 , should go 5.1.1 for better performance ?
3.1.3 data use just suck ><
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
knuckleballer
post Jun 4 2012, 02:05 AM


♥ Ferrari ♥
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,156

Joined: Sep 2008
From: † ayaj gnabus †
5.1.1 running smoothly for my 3GS smile.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
shawn87
post Jun 4 2012, 06:17 PM


Joined Today
******
Group: Senior Member
Posts: 1,276

Joined: May 2009
From: Terengganu

QUOTE(knuckleballer @ Jun 4 2012, 02:05 AM)
5.1.1 running smoothly for my 3GS smile.gif
*
Any lag? My iPhone 4 don know why start to feel laggy dy.. Even on 4.3.3 though of fresh restore wil be better.. But kinda lag for me still.. Maybe uses to ipad
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ElaineChewMeow
post Jun 12 2012, 09:40 AM


Part time /k tard
*****
Group: Senior Member
Posts: 716

Joined: Mar 2011
From: I love mantao


Mine one smooth just that slightly slow but no much issue so far~ never try previous version as when i got the phone in 5.1.1 dy~
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
casio_z
post Jun 12 2012, 10:38 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 131

Joined: Jan 2011
From: CherASS


runng smoothly..i did 3times on difrnt ip 3gs..all my friends punya..seems no problem at all..only got one model prblem on instalous bt reinstal workng great..can use either redsnow via rocky racoon or absinthe..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
xin
post Jun 12 2012, 04:12 PM


Maisonducat Storekeeper
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,841

Joined: Jan 2003
running 5.1.1 on my 3GS and never encounter any problems. Stable but heard 4S got some issues.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
deyamato
post Jun 13 2012, 02:24 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 225

Joined: Feb 2009
From: Bandar Sri Damansara to Subang Jaya


having issue with my 3gs(from celcom) , from 5.0.1 to 5.1.1 stucked at keep asking me Activate Phone thingy . really need a solution to solve it so far nobody can do it ?just afraid send to phone shop also cannot work for me.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
yezhacolic
post Jun 13 2012, 09:25 AM


iPhone specialist
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,485

Joined: Mar 2008
From: Puchong

Stability is depending on your capacity, 8g will face lagness like there is no tomorrow. AFAIK, there is lagness for 16GB also.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
casio_z
post Jun 13 2012, 09:26 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 131

Joined: Jan 2011
From: CherASS


QUOTE(deyamato @ Jun 13 2012, 02:24 AM)
having issue with my 3gs(from celcom) , from 5.0.1 to 5.1.1 stucked at keep asking me Activate Phone thingy . really need a solution to solve it so far nobody can do it ?just afraid send to phone shop also cannot work for me.
*
urs oficialy unlocked set rite?juz use normal sim la to actvte it..

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
deyamato
post Jun 13 2012, 10:46 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 225

Joined: Feb 2009
From: Bandar Sri Damansara to Subang Jaya


QUOTE(casio_z @ Jun 13 2012, 09:26 AM)
urs oficialy unlocked set rite? juz use normal sim la to actvte it..
*
i wont bother to ask here if just see the answer so simple .

Additional notes : i try restore again and see how smile.gif

This post has been edited by deyamato: Jun 13 2012, 10:47 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jackyyong
post Jun 14 2012, 03:18 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 316

Joined: Aug 2007
QUOTE(deyamato @ Jun 13 2012, 10:46 AM)
i wont bother to ask here if just see the answer so simple .

Additional notes : i try restore again and see how smile.gif
*
Did you use sn0wbreeze 2.9.5? Did you select Expert Mode - General - Hacktivate?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
deyamato
post Jun 14 2012, 01:37 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 225

Joined: Feb 2009
From: Bandar Sri Damansara to Subang Jaya


QUOTE(jackyyong @ Jun 14 2012, 03:18 AM)
Did you use sn0wbreeze 2.9.5? Did you select Expert Mode - General - Hacktivate?
*
According to phone shop , after i just normal update & restore they told me the phone ipsw has changed to different country set locked ; so they cannot do anything.


p/s : is this suppose allow to discuss here ? rclxub.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iPlx
post Jun 15 2012, 11:01 AM


☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆
****
Group: Senior Member
Posts: 628

Joined: Jan 2011
From: ( ̄(工) ̄)


normally question with no details will trick people who have a locked phone to be locked biggrin.gif

1) is your phone a factory unlock phone? (if yes the upgrade it to 5.1.1) (if no the ask someone how to upgrade it as it use a diff way of doing it)

2) iOS 5.1.1 good is because it have untethered jailbreak. But if u are on 5.0.1 with a untethered jailbreak then no point upgrading as 5.1.1 dont make much diff (for me it dont)

Last but not least iphone 3g and 3gs when u still keep upgrading start form ios5 i wont say it will improve your performance. You will probably feel the lag biggrin.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
secondrate
post Jun 17 2012, 03:27 PM


It takes a wolf to catch a wolf.
******
Group: Senior Member
Posts: 1,419

Joined: Jan 2009
From: PJ
Just updated, working fine. Can last till iPhone 5 biggrin.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ElaineChewMeow
post Jun 17 2012, 03:48 PM


Part time /k tard
*****
Group: Senior Member
Posts: 716

Joined: Mar 2011
From: I love mantao


Why the Itunes force me to fill in the bank in details? i dont even have a credit card to fill in.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
victorian
post Jun 17 2012, 04:44 PM


Look at all my stars!!!
******
Group: Senior Member
Posts: 1,368

Joined: Apr 2011
From: Lowyat, Setapak


QUOTE(ElaineChewMeow @ Jun 17 2012, 03:48 PM)
Why the Itunes force me to fill in the bank in details? i dont even have a credit card to fill in.
*
Create from AppStore in your iPhone. Don't create from iTunes
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0714sec    0.61    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 17th April 2014 - 03:02 AM