Welcome Guest ( Log In | Register )

 
RSS feedBump TopicReply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> [SOLVED] 2" Karangan ._. Pengalaman Cuti Sekolah, No Jokes...

iSean
post Jan 8 2012, 09:50 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




I missed my favourite singing competition for this cry.gif
Because I done all my homework that I collected for 3 days...
Okay Being Serious I'm really bad in Pendahuluan

Pada Musim cuti sekolah yang telah lalu, kebanyakan peristiwa berlaku dalam enam minggu yang tidak lama. Perasaan ini sukar menerangkan, mempunyai

Help translate into BM
Boredom
Happy
Freedom

Finish this pendahuluan. And make a good penutup I free edi.

This post has been edited by iSean: Jan 9 2012, 03:02 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 09:52 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 09:50 PM)
Pada Musim cuti sekolah yang telah lalu, kebanyakan peristiwa berlaku dalam enam minggu yang tidak lama. Perasaan ini sukar menerangkan, mempunyai

Help translate into BM
Boredom
Happy
Freedom

Finish this pendahuluan. And make a good penutup I free edi.
*
Your bm must be D7 grade man.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 09:53 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 09:52 PM)
Your bm must be D7 grade man.
*
Yes. Everybody knows.... doh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
salimbest83
post Jan 8 2012, 09:54 PM


♥PMS on certain day♥
*******
Group: Senior Member
Posts: 5,672

Joined: Feb 2006


kesian.. now leave /k/ and start study..
inb4 ask luqman999
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
soundsyst64
post Jan 8 2012, 09:54 PM


I'm No-Longer-Noobs
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,705

Joined: Jul 2005
From: In /hardware/


/k is not your one-stop asking someone to do your homework.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mikicun
post Jan 8 2012, 09:55 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 388

Joined: Nov 2006
From: somewhere i belong...
walao weh... u googled translated ur homework ah...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 09:55 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 09:53 PM)
Yes. Everybody knows....  doh.gif
*
kesian. Be prepared to take July paper after your spm.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 09:55 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(soundsyst64 @ Jan 8 2012, 09:54 PM)
/k is not your one-stop asking someone to do your homework.
*
Then where ._.
And I finally found out /k/ means kopitiam. sweat.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
UntilUComeBack
post Jan 8 2012, 09:55 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 109

Joined: Feb 2011



pendahuluan is fuking easy la.
why u so stupid bro

jus tell where or what is ur plan.
some planing must put : what activities , with who , where and when.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
old_and_slow
post Jan 8 2012, 09:55 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 476

Joined: Jun 2010
From: Malaysia



soon, /k will be flooded with do my homework thread.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MrClown
post Jan 8 2012, 09:56 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 18

Joined: Dec 2011


QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 09:50 PM)
I missed my favourite singing competition for this  cry.gif
Because I done all my homework that I collected for 3 days...
Okay Being Serious I'm really bad in Pendahuluan

Pada Musim cuti sekolah yang telah lalu, kebanyakan peristiwa berlaku dalam enam minggu yang tidak lama. Perasaan ini sukar menerangkan, mempunyai

Help translate into BM
Boredom
Happy
Freedom

Finish this pendahuluan. And make a good penutup I free edi.
*
Boredom = kebosanan Happy= Kegembiraan Freedom = Kebebasan hope this helps..

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
demamkuning
post Jan 8 2012, 09:56 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 74

Joined: Nov 2010
From: United States Of Pahang


Pada musim cuti sekolah yang lepas,saya sibukkan diri saya dengan mengembara di tanah Skyrim.Saya bertanggungjawab atas keselamatan penduduk-penduduk yang telah lama bermastautin di tanah suci ini.Pelabagai bahaya telah saya harungi seperti naga-naga jahat serta ahli-ahli sihir yang sadis.Saya juga telah menerima sebatang anak panah di lutut saya.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
VincentChen
post Jan 8 2012, 09:57 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 271

Joined: Dec 2011
From: Toilet


Pada Musim cuti sekolah yang telah lalu, kebanyakan peristiwa berlaku dalam enam minggu yang tidak lama. Perasaan ini sukar menerangkan, mempunyai banyak activiti aku buat kat holiday aku. Aktiviti- aktiviti tersebut ada yang membina, ada yang untuk happy saje


Penutup

Dalam holiday ini, aku dapat banyak faedah daripada aktiviti yang aku buat. Oleh itu, aku harap cikgu bagi aku holiday lagi, mulai hari esok
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 09:57 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(mikicun @ Jan 8 2012, 09:55 PM)
walao weh... u googled translated ur homework ah...
*
Yes, only BM. sweat.gif Because I know what you guys talking behind my back. But no clue on writing on a piece of paper.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
What Is This I Don't Even
post Jan 8 2012, 09:57 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 37

Joined: May 2010
QUOTE
Pada Musim cuti sekolah yang telah lalu, kebanyakan peristiwa berlaku dalam enam minggu yang tidak lama. Perasaan ini sukar menerangkan, mempunyai


user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
soundsyst64
post Jan 8 2012, 09:58 PM


I'm No-Longer-Noobs
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,705

Joined: Jul 2005
From: In /hardware/


Pada Musim cuti sekolah yang telah berllalu, kebanyakan peristiwa berlaku dalam enam minggu yang tidak lama. Perasaan ini sukar diterangkan dengan kata-kata, tetapi dengan keazaman untuk menyiapkan kerja karangan ini, saya akan berusaha sungguh-sungguh untuk menjelaskan setiap peristiwa.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
meistsh_musical
post Jan 8 2012, 09:58 PM


Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 897

Joined: Nov 2011



QUOTE(demamkuning @ Jan 8 2012, 10:56 PM)
Pada musim cuti sekolah yang lepas,saya sibukkan diri saya dengan mengembara di tanah Skyrim.Saya bertanggungjawab atas keselamatan penduduk-penduduk yang telah lama bermastautin di tanah suci ini.Pelabagai bahaya telah saya harungi seperti naga-naga jahat serta ahli-ahli sihir yang sadis.Saya juga telah menerima sebatang anak panah di lutut saya.
*
rclxms.gif

i lol
"sebatang anak panah di lutut"" tongue.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
RitchieV
post Jan 8 2012, 09:58 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 140

Joined: Jul 2011



QUOTE(demamkuning @ Jan 8 2012, 09:56 PM)
Pada musim cuti sekolah yang lepas,saya sibukkan diri saya dengan mengembara di tanah Skyrim.Saya bertanggungjawab atas keselamatan penduduk-penduduk yang telah lama bermastautin di tanah suci ini.Pelabagai bahaya telah saya harungi seperti naga-naga jahat serta ahli-ahli sihir yang sadis.Saya juga telah menerima sebatang anak panah di lutut saya.
*
Ni hebat, kalau aku cikgu aku bagi hang A+
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 09:58 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

berapa u mau bayar??
translator need to eat too...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
aaaeye
post Jan 8 2012, 09:58 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 144

Joined: Aug 2009

TS, my opinion is, how about u done ur essay n come back to /k/ to complain..

If just like dis, u not making improvement for urself.. sweat.gif

Just my 2cent..now GTFO cool2.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ghuzzy
post Jan 8 2012, 09:58 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 444

Joined: Jan 2009
From: around malaysia^^



Pada Musim cuti sekolah yang telah lalu, kebanyakan peristiwa berlaku dalam enam minggu yang tidak lama. Perasaan ini sukar menerangkan, mempunyai perasaan pelbagai amat sukar bayangan gurauan bagi saya gambarkan. sekeluarga kami telah pergi bercuti di luar negara. sekeluarga kami menaiki kapal terbang yang sebuah untuk terbang ke negara berlada. kami telah menaiki kereta teksi daripada sebuah rumah kami untuk menuju arahnya sebuah landasan kapal terbang di kuala lumpur international airport atau singkatan ialah KLIA. kami telah tiba di KLIA lantas menujulah kami kearah kaunter daftar masuk.......

continue urself^^
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
VincentChen
post Jan 8 2012, 09:59 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 271

Joined: Dec 2011
From: Toilet


Pada musim cuti sekolah aku bermain Skyrim(Play Skyrim) dan aku kena arrow head di lutut aku. Sebab tu aku tak boleh jalan dan aku terpaksa duduk di kerusi main PC game. Setaip kali aku kena panah kepala ia sakit betul ehingga aku tak boleh tahan baru lah aku takur main ke Maple Story.

Dalam game maple story(Play MapleStory) tu, semua watak watak pemain sangat cute dan aku bernasib baik dapat berkenal teman perempuan di sana. Pada mulanya semua berjalan lancar semasa bermain, kita telah membunuh banyak boss raksaksa. Tetapi tiba-tiba suatu kali kita lawan dengan boss aku melarikan diri dan biar teman perempuan aku mati di sana. Semasa resurect teman perempuan pula mula garang dan naik gila dan tunjukan semua muka cute marah kat aku dan kata aku tak guna. Oleh sebab demikian aku dipisahkan oleh dia. Selepas berpisah aku berasa dah boring dalam semua online game, jadi aku pergi melawat facebook akaun aku.

Dalam facebook(Online Facebook) dah banyah dah semua wall post and informasi update kawan-kawanku. Jadi sekarang aku bermula update facebook ku dan reply semua kawan hari jadi. Ada juga kawan-kawanku pergi bercuti ke UK, USA, Australia, China dan Hong Kong. Aku pula forever alone di rumahku dan sedangkan ibu bapa merlawan tentang hal pergi bercuti ke negara mana. Pertengkaran mereka sangat menakutkan sehingga mereka baling benda-benda hiasan rumah dan ada juga cermin di baling oleh mereka.

Jadi sekarang aku pun tak peduli mereka dan terus berfacebook dengan kawan-kawanku. Tiba-tiba satu hari ada seorang pos laju mari dan meminta nama aku. Jadi aku pergi berjumpa dia kat [intu rumahku. Encik pos berkata sila tanda tangan di pakej tu dan tak perlu bayar apa-apa pun. Aku pula terperanjat kenapa ada orang hantar barang yang aku tak pernah berpesan. Tidak menunggu masa aku terus lah buka pakej tu dan terjumpa $10SGD(Earn SGD$ 10) and satu surat. Surat itu dihantar oleh teman perempuan dalam maple story. Ia berkata "Sayang awak pernah kata nak wang $10 Singapura jadi aku hantar ni kepada awak, PS love seksi bunny.". Selepas baca aku sangat gembira hingga melompat terhantuk di kipas sebab kipas tu agak rendah juga. Dalam tulisan tu juga ada FB akaun dia.

Tidak membuang masa kemudian aku terus ke PC aku, buka facebook dan add dia. Selepas accept add, aku dengan dia chat sepanjang masa cuti sekolah. Ibu bapa pula kemudian sudah pilih ke mana tempat bercuti. Apabila mereka memanggil aku jangan main lagi, aku pulak kata aku ada teman perempuan sedang chating di facebook. Jadi mereka kata, anak tak mahu pergi ke mana-mana? Aku pulak kata nak pergi mana dah kan cuti sekolah dah habis hari esok. Terperanjat pula ibu bapa aku mereka bertengkar sampai habis cuti sekolah baru mahu pilih tempat yang nak melancong pun tak ada masa dah. Jadi ibu bapa aku lagi pula mula bertengkar(Ranting parents no time pergi cuti.) lagi. Sebab ini lah yang buang masa tak dapat bercuti pun.

Pada akhir sekali akulah yang paling gembira sebab dapat teman perempuan dalam online game dan aku boleh main online game dengan dia mana-mana online game kita berdua juga akan main. Jadi inilah musim cuti sekolah aku.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:00 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 09:58 PM)
berapa u mau bayar??
translator need to eat too...
*
.___. Google translator doesn't work out with me.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
UntilUComeBack
post Jan 8 2012, 10:00 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 109

Joined: Feb 2011



suddenly i see /k/ so many good person?


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:01 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:00 PM)
.___. Google translator doesn't work out with me.
*
i am translator...
i can finish ur home work 4 u too...
how much u offering??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
soundsyst64
post Jan 8 2012, 10:01 PM


I'm No-Longer-Noobs
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,705

Joined: Jul 2005
From: In /hardware/


QUOTE(VincentChen @ Jan 8 2012, 09:59 PM)
Pada musim cuti sekolah aku bermain Skyrim(Play Skyrim) dan aku kena arrow head di lutut aku. Sebab tu aku tak boleh jalan dan aku terpaksa duduk di kerusi main PC game. Setaip kali aku kena panah kepala ia sakit betul ehingga aku tak boleh tahan baru lah aku takur main ke Maple Story.

Dalam game maple story(Play MapleStory) tu, semua watak watak pemain sangat cute dan aku bernasib baik dapat berkenal teman perempuan di sana. Pada mulanya semua berjalan lancar semasa bermain, kita telah membunuh banyak boss raksaksa. Tetapi tiba-tiba suatu kali kita lawan dengan boss aku melarikan diri dan biar teman perempuan aku mati di sana. Semasa resurect teman perempuan pula mula garang dan naik gila dan tunjukan semua muka cute marah kat aku dan kata aku tak guna. Oleh sebab demikian aku dipisahkan oleh dia. Selepas berpisah aku berasa dah boring dalam semua online game, jadi aku pergi melawat facebook akaun aku.

Dalam facebook(Online Facebook) dah banyah dah semua wall post and informasi update kawan-kawanku. Jadi sekarang aku bermula update facebook ku dan reply semua kawan hari jadi. Ada juga kawan-kawanku pergi bercuti ke UK, USA, Australia, China dan Hong Kong. Aku pula forever alone di rumahku dan sedangkan ibu bapa merlawan tentang hal pergi bercuti ke negara mana. Pertengkaran mereka sangat menakutkan sehingga mereka baling benda-benda hiasan rumah dan ada juga cermin di baling oleh mereka.

Jadi sekarang aku pun tak peduli mereka dan terus berfacebook dengan kawan-kawanku. Tiba-tiba satu hari ada seorang pos laju mari dan meminta nama aku. Jadi aku pergi berjumpa dia kat [intu rumahku. Encik pos berkata sila tanda tangan di pakej tu dan tak perlu bayar apa-apa pun. Aku pula terperanjat kenapa ada orang hantar barang yang aku tak pernah berpesan. Tidak menunggu masa aku terus lah buka pakej tu dan terjumpa $10SGD(Earn SGD$ 10) and satu surat. Surat itu dihantar oleh teman perempuan dalam maple story. Ia berkata "Sayang awak pernah kata nak wang $10 Singapura jadi aku hantar ni kepada awak, PS love seksi bunny.". Selepas baca aku sangat gembira hingga melompat terhantuk di kipas sebab kipas tu agak rendah juga. Dalam tulisan tu juga ada FB akaun dia.

Tidak membuang masa kemudian aku terus ke PC aku, buka facebook dan add dia. Selepas accept add, aku dengan dia chat sepanjang masa cuti sekolah. Ibu bapa pula kemudian sudah pilih ke mana tempat bercuti. Apabila mereka memanggil aku jangan main lagi, aku pulak kata aku ada teman perempuan sedang chating di facebook. Jadi mereka kata, anak tak mahu pergi ke mana-mana? Aku pulak kata nak pergi mana dah kan cuti sekolah dah habis hari esok. Terperanjat pula ibu bapa aku mereka bertengkar sampai habis cuti sekolah baru mahu pilih tempat yang nak melancong pun tak ada masa dah. Jadi ibu bapa aku lagi pula mula bertengkar(Ranting parents no time pergi cuti.) lagi. Sebab ini lah yang buang masa tak dapat bercuti pun.

Pada akhir sekali akulah yang paling gembira sebab dapat teman perempuan dalam online game dan aku boleh main online game dengan dia mana-mana online game kita berdua juga akan main. Jadi inilah musim cuti sekolah aku.
*
thumbup.gif

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
RitchieV
post Jan 8 2012, 10:02 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 140

Joined: Jul 2011



QUOTE(VincentChen @ Jan 8 2012, 09:59 PM)

Pada akhir sekali akulah yang paling gembira sebab dapat teman perempuan dalam online game dan aku boleh main online game dengan dia mana-mana online game kita berdua juga akan main. Jadi inilah musim cuti sekolah aku.
*
rclxms.gif rclxms.gif rclxms.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
meistsh_musical
post Jan 8 2012, 10:03 PM


Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 897

Joined: Nov 2011



QUOTE(VincentChen @ Jan 8 2012, 10:59 PM)
Pada musim cuti sekolah aku bermain Skyrim(Play Skyrim) dan aku kena arrow head di lutut aku. Sebab tu aku tak boleh jalan dan aku terpaksa duduk di kerusi main PC game. Setaip kali aku kena panah kepala ia sakit betul ehingga aku tak boleh tahan baru lah aku takur main ke Maple Story.

Dalam game maple story(Play MapleStory) tu, semua watak watak pemain sangat cute dan aku bernasib baik dapat berkenal teman perempuan di sana. Pada mulanya semua berjalan lancar semasa bermain, kita telah membunuh banyak boss raksaksa. Tetapi tiba-tiba suatu kali kita lawan dengan boss aku melarikan diri dan biar teman perempuan aku mati di sana. Semasa resurect teman perempuan pula mula garang dan naik gila dan tunjukan semua muka cute marah kat aku dan kata aku tak guna. Oleh sebab demikian aku dipisahkan oleh dia. Selepas berpisah aku berasa dah boring dalam semua online game, jadi aku pergi melawat facebook akaun aku.

Dalam facebook(Online Facebook) dah banyah dah semua wall post and informasi update kawan-kawanku. Jadi sekarang aku bermula update facebook ku dan reply semua kawan hari jadi. Ada juga kawan-kawanku pergi bercuti ke UK, USA, Australia, China dan Hong Kong. Aku pula forever alone di rumahku dan sedangkan ibu bapa merlawan tentang hal pergi bercuti ke negara mana. Pertengkaran mereka sangat menakutkan sehingga mereka baling benda-benda hiasan rumah dan ada juga cermin di baling oleh mereka.

Jadi sekarang aku pun tak peduli mereka dan terus berfacebook dengan kawan-kawanku. Tiba-tiba satu hari ada seorang pos laju mari dan meminta nama aku. Jadi aku pergi berjumpa dia kat [intu rumahku. Encik pos berkata sila tanda tangan di pakej tu dan tak perlu bayar apa-apa pun. Aku pula terperanjat kenapa ada orang hantar barang yang aku tak pernah berpesan. Tidak menunggu masa aku terus lah buka pakej tu dan terjumpa $10SGD(Earn SGD$ 10) and satu surat. Surat itu dihantar oleh teman perempuan dalam maple story. Ia berkata "Sayang awak pernah kata nak wang $10 Singapura jadi aku hantar ni kepada awak, PS love seksi bunny.". Selepas baca aku sangat gembira hingga melompat terhantuk di kipas sebab kipas tu agak rendah juga. Dalam tulisan tu juga ada FB akaun dia.

Tidak membuang masa kemudian aku terus ke PC aku, buka facebook dan add dia. Selepas accept add, aku dengan dia chat sepanjang masa cuti sekolah. Ibu bapa pula kemudian sudah pilih ke mana tempat bercuti. Apabila mereka memanggil aku jangan main lagi, aku pulak kata aku ada teman perempuan sedang chating di facebook. Jadi mereka kata, anak tak mahu pergi ke mana-mana? Aku pulak kata nak pergi mana dah kan cuti sekolah dah habis hari esok. Terperanjat pula ibu bapa aku mereka bertengkar sampai habis cuti sekolah baru mahu pilih tempat yang nak melancong pun tak ada masa dah. Jadi ibu bapa aku lagi pula mula bertengkar(Ranting parents no time pergi cuti.) lagi. Sebab ini lah yang buang masa tak dapat bercuti pun.

Pada akhir sekali akulah yang paling gembira sebab dapat teman perempuan dalam online game dan aku boleh main online game dengan dia mana-mana online game kita berdua juga akan main. Jadi inilah musim cuti sekolah aku.
*
Pro man..


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:03 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:01 PM)
i am translator...
i can finish ur home work 4 u too...
how much u offering??
*
if you're a translator, then i won't hire you. Your english grammar needs BIG improvement. tongue.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:04 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(meistsh_musical @ Jan 8 2012, 10:03 PM)
Pro man..
*
asked this afternoon... Not he/she write de ._.

I was planning to do this... In Chinese.
六个星期的漫长假期早已经悄悄地飞逝. 假期的日子都是开心而写意,可说是逍遥自在。因为没有收到课堂上的打扰。但日子久了, 偶尔也会烦闷又无聊因在家里太无所事事。
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
VincentChen
post Jan 8 2012, 10:04 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 271

Joined: Dec 2011
From: Toilet


taken from here zz
http://forum.lowyat.net/topic/2181593
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:04 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:03 PM)
if you're a translator, then i won't hire you. Your english grammar needs BIG improvement.  tongue.gif
*
using pc ma...kopitiam can cit cat,tok kok sing song playy ping pong one...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:05 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(ghuzzy @ Jan 8 2012, 09:58 PM)
Pada Musim cuti sekolah yang telah lalu, kebanyakan peristiwa berlaku dalam enam minggu yang tidak lama. Perasaan ini sukar menerangkan, mempunyai perasaan pelbagai amat sukar bayangan gurauan bagi saya gambarkan.  sekeluarga kami telah pergi bercuti di luar negara. sekeluarga kami menaiki kapal terbang yang sebuah untuk terbang ke negara berlada.  kami telah menaiki kereta teksi daripada sebuah rumah kami untuk menuju arahnya sebuah landasan kapal terbang di kuala lumpur international airport atau singkatan ialah KLIA. kami telah tiba di KLIA lantas menujulah kami kearah kaunter daftar masuk.......

continue urself^^
*
YES THIS IS WHAT I'M LOOKING FOR! THANK YOU! rclxm9.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:06 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:05 PM)
YES THIS IS WHAT I'M LOOKING FOR! THANK YOU!  rclxm9.gif
*
that's what you're looking for? You know he's trolling there? The BM sucks. And that's not a real pendahuluan essay.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MrClown
post Jan 8 2012, 10:08 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 18

Joined: Dec 2011


Saban hari, saya terkenang kembali aktiviti-aktiviti yang telah saya jalani semasa cuti sekolah yang lalu. Sekelip mata sahaja, saya telah kembali ke sekolah dengan timbunan kerja-kerja rumah yang tidak mungkin dapat disiapkan dalam masa yang singkat. Namun demikian, fikiran saya masih tertumpu kepada cuti sekolah yang begitu nostalgia walaupun telah berlalu tidak lama. Saya teringat kembali, perlancongan kami sekeluarga ke negara Jepun. Dengan nama Jepun sahaja, pelbagai imaginasi telah pun tercipta dalam minda saya. Hakikat bahawa saya dapat menjejakkan kaki saya di Jepun sudah pun merupakan suatu keajaiban.

uh..then here u just talk bout random jepun stuff..shud be easy

Penutup is uhh...

Jika ingin diceritakan lagi, sudah pasti berminggu-minggu tidak terhabis. Pendek kata, pengalaman bercuti di Jepun bukan sahaja menyeronokkan tetapi mendedahkan saya kepada pelbagai elemen elemen baharu seperti budaya kehidupan mereka dan lain-lain. Jika berpeluang lagi, saya pasti ingin kembali ke sana untuk menlanjutkan pelajaran saya. Kini, saya akan belajar bersungguh sungguh untuk memajukan diri sedikit demi sedikit. Bak kata pepatah, usaha tangga kejayaan.

Lol, done laugh.gif hope this helps
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:09 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:04 PM)
using pc ma...kopitiam can cit cat,tok kok sing song playy ping pong one...
*
real translator doesn't need pc to do the checking brows.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cliffrison
post Jan 8 2012, 10:10 PM


It's so fluffy I'm gonna die!
*****
Group: Senior Member
Posts: 819

Joined: Apr 2010
From: Kitchen -_-
Tak sangka ts ni bodoh juga orangnya
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:10 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:06 PM)
that's what you're looking for? You know he's trolling there? The BM sucks. And that's not a real pendahuluan essay.
*
Really is trolling cry.gif I'm not sure how to write :\ Never focus in Primary School on how to write BM essay. Now Form 3 Regretting now.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MrClown
post Jan 8 2012, 10:12 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 18

Joined: Dec 2011


QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:10 PM)
Really is trolling  cry.gif  I'm not sure how to write :\ Never focus in Primary School on how to write BM essay. Now Form 3 Regretting now.
*
check my post nod.gif very easy 1..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:12 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto




QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:10 PM)
Really is trolling  cry.gif  I'm not sure how to write :\ Never focus in Primary School on how to write BM essay. Now Form 3 Regretting now.
*
This one more helpful. Use this one la, TS:

QUOTE(MrClown @ Jan 8 2012, 10:08 PM)
Saban hari, saya terkenang kembali aktiviti-aktiviti yang telah saya jalani semasa cuti sekolah yang lalu. Sekelip mata sahaja, saya telah kembali ke sekolah dengan timbunan kerja-kerja rumah yang tidak mungkin dapat disiapkan dalam masa yang singkat. Namun demikian, fikiran saya masih tertumpu kepada cuti sekolah yang begitu nostalgia walaupun telah berlalu tidak lama. Saya teringat kembali, perlancongan kami sekeluarga ke negara Jepun. Dengan nama Jepun sahaja, pelbagai imaginasi telah pun tercipta dalam minda saya. Hakikat bahawa saya dapat menjejakkan kaki saya di Jepun sudah pun merupakan suatu keajaiban.

uh..then here u just talk bout random jepun stuff..shud be easy

Penutup is uhh...

Jika ingin diceritakan lagi, sudah pasti berminggu-minggu tidak terhabis. Pendek kata, pengalaman bercuti di Jepun bukan sahaja menyeronokkan tetapi mendedahkan saya kepada pelbagai elemen elemen baharu seperti budaya kehidupan mereka dan lain-lain. Jika berpeluang lagi, saya pasti ingin kembali ke sana untuk menlanjutkan pelajaran saya. Kini, saya akan belajar bersungguh sungguh untuk memajukan diri sedikit demi sedikit. Bak kata pepatah, usaha tangga kejayaan.

Lol, done  laugh.gif  hope this helps
*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:12 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:09 PM)
real translator doesn't need pc to do the checking  brows.gif
*
not checking la...
to type reply to the posts..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Blackops981
post Jan 8 2012, 10:14 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 32

Joined: Apr 2011
From: Kuala Lumpur, MY


Pada musim cuti sekolah yang lalu, aku pegang batangku yang berukur dua belas inchi itu dengan kuat sekali sehingga tetekku juga terjadi keras. Aku ambik satu panah dalam itu lutut.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:14 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:12 PM)
This one more helpful. Use this one la, TS:
*
*Tear* Tearing Paper again... 4 Pages Wasted.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LingLingFat
post Jan 8 2012, 10:14 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 165

Joined: Nov 2010
From: Appy Land



iSean start reading some BM books lar..

Anyways lewl I can't help but teringat how Johan lawak with his Phail BM acts... XD XD..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:16 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



Which is more worse:

- melei who got bm c6 grade spm
or
- non-melei who got bm e8 grade spm

?

This post has been edited by hirano: Jan 8 2012, 10:17 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:17 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:16 PM)
Which is more worse:

- melei who got bm c6 grade spm
or
- non-melei who got e8 grade spm

?
*
both teruk...
best is me getting a1 spm..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:18 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(LingLingFat @ Jan 8 2012, 10:14 PM)
iSean start reading some BM books lar..

Anyways lewl I can't help but teringat how Johan lawak with his Phail BM acts... XD XD..
*
.__. I always fail at Tatabahasa. And I'm always trap in my room with a computer and a Library of English books besides me.
Plus never tuition before...
PMR arh this year ._.

This post has been edited by iSean: Jan 8 2012, 10:19 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
farique
post Jan 8 2012, 10:19 PM


Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,102

Joined: Mar 2005
kamu harus bergaul dengan meleis more...

you should mix with malayu lebih..


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:19 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:17 PM)
both teruk...
best is me getting a1 spm..
*
u fail, i gave u two option to choose, didn't ask u to create a 3rd option. doh.gif

This post has been edited by hirano: Jan 8 2012, 10:19 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Scar_face
post Jan 8 2012, 10:20 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 66

Joined: Aug 2009

ok how u want me to halp u?..kamon2 me bm a1
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:21 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:19 PM)
u fail, i gave u two option to choose, didn't ask u to create a 3rd option.  doh.gif
*
option 1 la....
i sked kena ban hammer ma

btw,u r da one who taught me tru pm rite??

This post has been edited by alwinnng: Jan 8 2012, 10:21 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ghuzzy
post Jan 8 2012, 10:21 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 444

Joined: Jan 2009
From: around malaysia^^



btw ts, drill of urself first^^
if i found urs ok then ill willingly help ya^^

This post has been edited by ghuzzy: Jan 8 2012, 10:23 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LingLingFat
post Jan 8 2012, 10:21 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 165

Joined: Nov 2010
From: Appy Land



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:18 PM)
.__. I always fail at Tatabahasa. And I'm always trap in my room with a computer and a Library of English books besides me.
Plus never tuition before...
*
Dun nid tuition. Find some Malay(or malay-speaking) Mapler at school, be frens N get togetha.
Learn from them.

Collect all ur old BM books. Exercise/textbook also can.. keep reading. Challenge urself.
Get better before PMR.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:22 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:21 PM)
option 1 la....
i sked kena ban hammer ma

btw,u r da one who taught me tru pm rite??
*
Then why option 1 is more worse to you? Explain.

Yes, I'm the one who taught u how to install the game doh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:23 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(MrClown @ Jan 8 2012, 10:08 PM)
Saban hari, saya terkenang kembali aktiviti-aktiviti yang telah saya jalani semasa cuti sekolah yang lalu. Sekelip mata sahaja, saya telah kembali ke sekolah dengan timbunan kerja-kerja rumah yang tidak mungkin dapat disiapkan dalam masa yang singkat. Namun demikian, fikiran saya masih tertumpu kepada cuti sekolah yang begitu nostalgia walaupun telah berlalu tidak lama. Saya teringat kembali, perlancongan kami sekeluarga ke negara Jepun. Dengan nama Jepun sahaja, pelbagai imaginasi telah pun tercipta dalam minda saya. Hakikat bahawa saya dapat menjejakkan kaki saya di Jepun sudah pun merupakan suatu keajaiban.

uh..then here u just talk bout random jepun stuff..shud be easy

Penutup is uhh...

Jika ingin diceritakan lagi, sudah pasti berminggu-minggu tidak terhabis. Pendek kata, pengalaman bercuti di Jepun bukan sahaja menyeronokkan tetapi mendedahkan saya kepada pelbagai elemen elemen baharu seperti budaya kehidupan mereka dan lain-lain. Jika berpeluang lagi, saya pasti ingin kembali ke sana untuk menlanjutkan pelajaran saya. Kini, saya akan belajar bersungguh sungguh untuk memajukan diri sedikit demi sedikit. Bak kata pepatah, usaha tangga kejayaan.

Lol, done  laugh.gif  hope this helps
*
what is nostalgia ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MrClown
post Jan 8 2012, 10:24 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 18

Joined: Dec 2011


QUOTE(farique @ Jan 8 2012, 10:19 PM)
kamu harus bergaul dengan meleis more...

you should mix with malayu lebih..
*
thumbup.gif agree

QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:23 PM)
what is nostalgia ?
*
means.. u keep thinking back of the things of the past..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ghuzzy
post Jan 8 2012, 10:25 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 444

Joined: Jan 2009
From: around malaysia^^



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:23 PM)
what is nostalgia ?
*
nostalgic^^


Added on January 8, 2012, 10:25 pm
QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:23 PM)
what is nostalgia ?
*
nostalgic^^

This post has been edited by ghuzzy: Jan 8 2012, 10:25 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:28 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




I really love the help around here biggrin.gif
Might need to rewrite everything for the karangan though.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cliffrison
post Jan 8 2012, 10:29 PM


It's so fluffy I'm gonna die!
*****
Group: Senior Member
Posts: 819

Joined: Apr 2010
From: Kitchen -_-
Ts dw admit he bodoh....
Ptuikkkk
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:30 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:28 PM)
I really love the help around here biggrin.gif
Might need to rewrite everything for the karangan though.
*
dont ask /k/ to rewrite u the rest of the essay
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MrClown
post Jan 8 2012, 10:32 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 18

Joined: Dec 2011


QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:28 PM)
I really love the help around here biggrin.gif
Might need to rewrite everything for the karangan though.
*
I could do a rangka of each isi if u want nod.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Teddysaur
post Jan 8 2012, 10:33 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 222

Joined: Oct 2010
From: Inside 張孝全's pants :hehe:
TS sure never pay attention in the class.
Anyway, pay me RM160 every month, i teach you BM once per week.
sure you A1 smile.gif Me is B3 spm lulz.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:35 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(MrClown @ Jan 8 2012, 10:32 PM)
I could do a rangka of each isi if u want  nod.gif
*
okays... Because I'm clueless about japan
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:36 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(Teddysaur @ Jan 8 2012, 10:33 PM)
TS sure never pay attention in the class.
Anyway, pay me RM160 every month, i teach you BM once per week.
sure you A1 smile.gif Me is B3 spm lulz.
*
You live at Selangor I go tuition your there :B But must promissed me B for PMR.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:38 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:35 PM)
okays... Because I'm clueless about japan
*
dude, u can change japan to "America" or england if u dunno about japan. No need to follow him sebiji-sebiji.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:40 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:38 PM)
dude, u can change japan to "America" or england if u dunno about japan. No need to follow him sebiji-sebiji.
*
I know. But I never go travel before :/ The most far place I went is Subang Jaya. ._.
Plus only need 180 patah kata simple karangan I failed ._.

This post has been edited by iSean: Jan 8 2012, 10:40 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:42 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:40 PM)
I know. But I never go travel before :/ The most far place I went is Subang Jaya. ._.
Plus only need 180 patah kata simple karangan I failed ._.
*
yeah, u dont know google, do you?

Can google about interesting places in Japan/America. Search their tourist place. Easy.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:42 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:22 PM)
Then why option 1 is more worse to you? Explain.

Yes, I'm the one who taught u how to install the game  doh.gif
*
avatar change oredi i dunno...

coz nonM will be excused if they fail...
if M get bad results,kena say jatuhkan maruah M lo...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Teddysaur
post Jan 8 2012, 10:43 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 222

Joined: Oct 2010
From: Inside 張孝全's pants :hehe:
QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:36 PM)
You live at Selangor I go tuition your there :B But must promissed me B for PMR.
*
No money no talk yawn.gif
PM me best price. whistling.gif

To success is all depends on you.
How to promise for something uncertain rclxub.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:43 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:42 PM)
yeah, u dont know google, do you?

Can google about interesting places in Japan/America. Search their tourist place. Easy.
*
Japan.
Sushi
Anime
Got what ._.?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:44 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:43 PM)
Japan.
Sushi
Anime
Got what ._.?
*
prawns..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:45 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:44 PM)
prawns..
*
I know there have many seafood. But Prawn popular ._.?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ticke
post Jan 8 2012, 10:46 PM


****E***y*u***i***@**
******
Group: Senior Member
Posts: 1,328

Joined: Oct 2004
From: let there be rain


QUOTE(RitchieV @ Jan 8 2012, 09:58 PM)
Ni hebat, kalau aku cikgu aku bagi hang A+
*
hang chegu apa?? ejaan salah pun A++??? rosak lar bhs kebangsaan ... thumbup.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
RitchieV
post Jan 8 2012, 10:46 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 140

Joined: Jul 2011



Come come pm me

MY BM A one....... brows.gif brows.gif brows.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:46 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:43 PM)
Japan.
Sushi
Anime
Got what ._.?
*
Say u go shopping, Akiba for tech/otaku geeks, Shibuya etc. Compare their lifestyle and malaysia (very different). Say their culture, their festivals there, their food.,etc

haiya a lot la, TS. Youre just lazy to google!!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MrClown
post Jan 8 2012, 10:47 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 18

Joined: Dec 2011


QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:35 PM)
okays... Because I'm clueless about japan
*
Since this is bm, i might as well write in bm..hope u und laugh.gif

Rangka for first perenggan
Idea- tiba di lapangan terbang-perasaan gembira yg tidak terhingga-saspens untuk melihat negara yang sering dipuji puji-mata terbuka sepanjang penerbangan-tidak ingin terlepas apa apa walaupun ahli keluarga masih tidur-penerbangan yang lancar-tiba di lapangan terbang jepun-mula nampak perbezaan yang sungguh ketara-tanda tanda dalam bahasa jepun yang tidak difahami-menaiki teksi untuk ke hotel yang telah ayah tempah sebelum ini

Now u can either elaborate more on the hotel ( i dunu wht form ur in so i dunu how long it shud be laugh.gif ) or just go to the next isi

Idea 2-saya dan adik pergi ke Akihabara-kawan kawan sering bercakap tentangnya-tempat bagaikan syurga untuk pemuda pemudi seperti saya-ternampak banyak permainan canggih-ramai tempat hiburan dan kedai kedai yang mempamerkan patung patung aksi-adik sungguh tertarik sehingga enggan berganjak dari situ-ternampak patung dragon ball-permainan saya semasa kecil-titisan air mata terkenang kembali kerana permainan yang pertama dibeli oleh ibu semasa hari jadi saya yang ke 5

Like before, u can elaborate or move on

Idea 3-Ibu dan bapa datang menjemput kami-pergi ke restauran jepun yang termasyhur-makan makanan jepun yang sering dilihat dalam iklan TV-sushi yang langsung tidak sama dengan sushi king di malaysia,ramen yang begitu enak sekali-bayarannya juga munasabah ( ayah membayar dengan berbesar hati )-kami makan dengan kenyang-nampaknya jamuan seketika itu telah membawa rasa kegemukan dalam diri saya-kami pergi ke [insert a japan place ] untuk meninjau kecantikan bandar tersebut dengan lebih jelas-walaupun bandar penuh kesesakan, udara yang segar dapat dihirup bla bla...

idea 4- By now u can either end here... and say u din get to go to many places cuz limited budget or choose to elaborate on other places... hope this helps..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:47 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:42 PM)
avatar change oredi i dunno...

coz nonM will be excused if they fail...
if M get bad results,kena say jatuhkan maruah M lo...
*
But there are M who use english more than M language itself yo.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:48 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:46 PM)
Say u go shopping, Akiba for tech/otaku geeks, Shibuya etc. Compare their lifestyle and malaysia (very different). Say their culture, their festivals there, their food.,etc

haiya a lot la, TS. Youre just lazy to google!!
*
I did Google ._. Top 10 places in Japan.
But, I'm a headless chicken.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LingLingFat
post Jan 8 2012, 10:48 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 165

Joined: Nov 2010
From: Appy Land



Phail BM.



Dun be rike this.
laugh.gif hilarious tho laugh.gif
Was bouncing on the couch while watching this on TV.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
BWV1007
post Jan 8 2012, 10:49 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 3

Joined: May 2010


i hope you know that by form 4, you will need to write an essay of at least 350 words
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:49 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:48 PM)
I did Google ._. Top 10 places in Japan.
But, I'm a headless chicken.
*
i think even in BI exam u'll get no more than B grade.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:50 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:47 PM)
But there are M who use english more than M language itself yo.
*
theres also M who learns chinese and uses it more than bm or bi..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Teddysaur
post Jan 8 2012, 10:51 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 222

Joined: Oct 2010
From: Inside 張孝全's pants :hehe:
Pada Musim cuti sekolah yang telah lalu, kebanyakan peristiwa berlaku dalam enam minggu yang tidak lama. Perasaan ini sukar menerangkan, mempunyai

Help translate into BM
Boredom
Happy
Freedom

Finish this pendahuluan. And make a good penutup I free edi.
---
I cannot brain this shit rclxub.gif

Peristiwa yang berlaku selama enam minggu itu pada waktu musim cuti sekolahku yang lalu sukar untuk dilupakan. Aku memanfaatkan cuti sekolahku dengan ......................................................

(if you going somewhere) say this, ..

1. menziarahi saudaraku yang berada di Jepun
2. melancong ke .........

(if not going anywhere) say this, ..

1. melakukan pelbagai aktiviti yang menarik seperti belajar bahasa malaysia (tatabahasa+karangan) laugh.gif

---

Boredom - Kebosanan
Happy - Gembira, Bahagia
Freedom - Kebebasan
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:51 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:50 PM)
theres also M who learns chinese and uses it more than bm or bi..
*
so in conclusion, it's ok for those M to get only c6 in bm spm.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 10:52 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:49 PM)
i think even in BI exam u'll get no more than B grade.
*
I got an A. doh.gif Random Got B...
Because my Grammar for all languages is bad.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:52 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:51 PM)
so in conclusion, it's ok for those M to get only c6 in bm spm.
*
then wai u ask the question la sis??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:53 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:52 PM)
then wai u ask the question la sis??
*
I just want people's opinion about it.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:54 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:53 PM)
I just want people's opinion about it.
*
no....
in mesti ada sebab...
u want to disturb us rite??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
VincentChen
post Jan 8 2012, 10:54 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 271

Joined: Dec 2011
From: Toilet


QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 10:45 PM)
I know there have many seafood. But Prawn popular ._.?
*
most popular is prawn la
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Teddysaur
post Jan 8 2012, 10:55 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 222

Joined: Oct 2010
From: Inside 張孝全's pants :hehe:
Most popular is eel!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:55 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:54 PM)
no....
in mesti ada sebab...
u want to disturb us rite??
*
Disturb what? I dont get what u mean.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:55 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(VincentChen @ Jan 8 2012, 10:54 PM)
most popular is prawn la
*
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 10:56 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:55 PM)
Disturb what? I dont get what u mean.
*
my sister,u ini mesti ho laughing there like a mad people liao...
btw,fm2012 cannot leh...i installed nfs u2 can liao

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 10:57 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 10:56 PM)
my sister,u ini mesti ho laughing there like a mad people liao...
btw,fm2012 cannot leh...i installed nfs u2 can liao
*
Ayam really dont get what u mean liao. honest.

fm2012 sure can install la from the ISO. You just dont know what to do.
I can play my game fine.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:00 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 10:57 PM)
Ayam really dont get what u mean liao. honest.

fm2012 sure can install la from the ISO. You just dont know what to do.
I can play my game fine.
*
i can enter game also but closed after a while...
i dunno why...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 11:00 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




._. Adui. Discuss Karangan now quarrel ._. Make me feel guilty
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 11:01 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 11:00 PM)
i can enter game also but closed after a while...
i dunno why...
*
what error?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:01 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 11:00 PM)
._. Adui. Discuss Karangan now quarrel ._. Make me feel guilty
*
who quarrel??
me and my sister tumpang thread a while...can uh??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:02 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 11:01 PM)
what error?
*
i dunno leh..screen become black and closes itself...
nfs u2 runs like butter...smooth.. brows.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 11:02 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 11:01 PM)
who quarrel??
me and my sister tumpang thread a while...can uh??
*
looks like quarrel to me ._. Nevermind continue. Writting karangan.
Or else I might sleep on the desk...

This post has been edited by iSean: Jan 8 2012, 11:03 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
munak991
post Jan 8 2012, 11:03 PM


ZONIC!
******
Group: Senior Member
Posts: 1,840

Joined: Mar 2006
From: 21st century


I loled at now a days kid
so much facepalm
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:03 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 11:02 PM)
looks like quarrel to me ._. Never continue. Writting karangan.
Or else I might sleep on the desk...
*
come...ur good little sister here will give you some tips to write good bm essay...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 11:04 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



doh.gif doh.gif doh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:09 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

ur little sister here with above average and almost perfect bm results will teach u how to write an essay..

pengalaman cuti sekolah...
introduction..
1.describe the last day of school
-pada (date),loceng sekolah berdering dengan begitu kuat sekali.murid-murid mula menjerit dengan begitu gembira sekali.hari tersebut merupakan hari terakhir sekolah pada tahun 2011.muri-murid bergegas ke arah pintu depan sekolah menengah kuala lumpur.

2.describe cuti sekolah 2011..
-cuti sekolah pada tahun 2011 bermula pada xx.xx.2011 sehingga 02.01.2012.cuti sekolah pada tahun tersebut adalah lebih unik berbanding dengan tahun-tahun yang lepas kerana pada tahun tersebut,abang saya terpaksa menduduki peperiksaan SPM.
semasa saya sedang sibuk bermain permainan komputer,saya dapat melihat abang saya sedang rajin mengulangkaji pelajaran.


Added on January 8, 2012, 11:13 pmeh,no reply?? bazir la me write so long to help ts..

This post has been edited by alwinnng: Jan 8 2012, 11:13 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 11:14 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




._. writting japan
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:15 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 11:14 PM)
._. writting japan
*
huh??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 11:15 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 11:14 PM)
._. writting japan
*
writing, not writting.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 11:16 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 11:15 PM)
writing, not writting.
*
Long time never checked spelling ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:18 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 11:15 PM)
writing, not writting.
*
writing about japan not writing japan..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 11:21 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 11:18 PM)
writing about japan not writing japan..
*
._. Thanks for correction. I need you guys after I don't understand a word with Mr. Clown Isi.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:21 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 11:21 PM)
._. Thanks for correction. I need you guys after I don't understand a word with Mr. Clown Isi.
*
clown isi??
who is that??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MrClown
post Jan 8 2012, 11:23 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 18

Joined: Dec 2011


QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 11:21 PM)
._. Thanks for correction. I need you guys after I don't understand a word with Mr. Clown Isi.
*
laugh.gif any problem?

QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 11:21 PM)
clown isi??
who is that??
*
i think me notworthy.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 11:25 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 11:21 PM)
._. Thanks for correction. I need you guys after I don't understand a word with Mr. Clown Isi.
*
count me out, i got my own uni exam to study.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 11:26 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(MrClown @ Jan 8 2012, 11:23 PM)
laugh.gif  any problem?
i think me  notworthy.gif
*
Mr. Clown's Isi
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:26 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 11:25 PM)
count me out, i got my own uni exam to study.
*
wei...why u wan go study so early??
comecome hang out here la...


Added on January 8, 2012, 11:26 pm
QUOTE(hirano @ Jan 8 2012, 11:25 PM)
count me out, i got my own uni exam to study.
*
wei...why u wan go study so early??
comecome hang out here la...

This post has been edited by alwinnng: Jan 8 2012, 11:26 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 11:29 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(alwinnng @ Jan 8 2012, 11:26 PM)
wei...why u wan go study so early??
comecome hang out here la...
*
I got final exam loh. It's 9000 times harder than pmr.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 11:30 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(MrClown @ Jan 8 2012, 11:23 PM)
laugh.gif  any problem?
i think me  notworthy.gif
*
Yes Karangan too long ._. I think I wrote Pendahuluan to 2 Paragraph. 180 words is needed only :|

Saban hari, saya terkenang kembali aktiviti-aktiviti yang telah saya jalani semasa cuti sekolah yang lalu. Sekelip mata sahaja, saya telah kembali ke sekolah dengan timbunan kerja-kerja rumah yang tidak mungkin dapat disiapkan dalam masa yang singkat.

Namun demikian, fikiran saya masih tertumpu kepada cuti sekolah yang begitu nostalgia walaupun telah berlalu tidak lama. Saya teringat kembali, perlancongan kami sekeluarga ke negara Jepun yang merupakan suatu keajaiban.

Setelah kami tiba di lapangan terbang jepun. kami mula nampak perbezaan yang sungguh ketara, seperti tanda-tanda dalam bahasa jepun yang tidak difahami.

This what I get ._.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Kriish
post Jan 8 2012, 11:35 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 159

Joined: May 2010


I'm feeling a bit free today. Write the karangan for you (warning, haven't write in proper BM for 13 years now)

Cuti sekolah adalah masa yang paling menyeronokkan kerana pada masa tersebut, saya tidak perlu menghadiri lokasi yang amat saya benci, ya itu sekolah. Perasaan saya pada masa cuti sekolah ibaratkan Anwar Ibrahim keluar penjara. Bebas, itulah kata yang dimainkan di dalam kepala saya.

Tanpa membuang masa, ku terus melayari laman web www.forum.lowyat.net/kopitiam untuk melemparkan kata-kata benci terhadap ahli forum yang tidak disukai. Pada masa yang sama, ku meminta pertolongan ahli forum untuk menghabiskan kerja rumah yang diberikan kepadaku kerana saya malas untuk membuatnya dengan diri sendiri.

Pada waktu malam, aku akan melayari beberapa laman web untuk menonton rancangan yang memaparkan aksi-aksi pelakon kegemaranku, Maria Ozawa, atau lebih dikenali sebagai Miyabi. Tanpa kata, saya tidak pernah bosan terhadap aksi dan lakonan Miyabi.

Selepas habis menonton beberapa filem oleh Miyabi, aku melayari laman Muka Buku untuk melancap dengan beberapa gambar rakan di sekolah, termasuk guru muzik muda yang baru menyertai sekolah ku.

Itulah pengalaman yang tidak dapat saya lupakan.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MrClown
post Jan 8 2012, 11:35 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 18

Joined: Dec 2011


QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 11:30 PM)
Yes Karangan too long ._. I think I wrote Pendahuluan to 2 Paragraph. 180 words is needed only :|

Saban hari, saya terkenang kembali aktiviti-aktiviti yang telah saya jalani semasa cuti sekolah yang lalu. Sekelip mata sahaja, saya telah kembali ke sekolah dengan timbunan kerja-kerja rumah yang tidak mungkin dapat disiapkan dalam masa yang singkat.

Namun demikian, fikiran saya masih tertumpu kepada cuti sekolah yang begitu nostalgia walaupun telah berlalu tidak lama. Saya teringat kembali, perlancongan kami sekeluarga ke negara Jepun yang merupakan suatu keajaiban.

Setelah kami tiba di lapangan terbang jepun. kami mula nampak perbezaan yang sungguh ketara, seperti tanda-tanda dalam bahasa jepun yang tidak difahami.

This what I get ._.
*
laugh.gif sry ya..i thought nid very long..since now everything i write have to be at least 4 page and half per question..there is a loophole to write an essay bout a place that ur super familiar with.. which is of course malaysia.. all u have to do is add in pendahuluan..Kami sekeluarga yang tinggal di america selama ini berminat sangat untuk melihat negara malaysia yang sering dipuji sedunia.. Then u change everything to become malaysia wan.. laugh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 11:36 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(MrClown @ Jan 8 2012, 11:35 PM)
laugh.gif sry ya..i thought nid very long..since now everything i write have to be at least 4 page and half per question..there is a loophole to write an essay bout a place that ur super familiar with.. which is of course malaysia.. all u have to do is add in pendahuluan..Kami sekeluarga yang tinggal di america selama ini berminat sangat untuk melihat negara malaysia yang sering dipuji sedunia.. Then u change everything to become malaysia wan..  laugh.gif
*
Back to Malaysia more worst... Tear more papers...

This post has been edited by iSean: Jan 8 2012, 11:37 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Luqman999
post Jan 8 2012, 11:38 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 447

Joined: Apr 2010
Spn karangan veri long doh.gif
Lazy meh
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MrClown
post Jan 8 2012, 11:39 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 18

Joined: Dec 2011


QUOTE(iSean @ Jan 8 2012, 11:36 PM)
Back to Malaysia more worst... Tear more papers...
*
well, u have to work hard boy, we can't spoonfeed everything also.. u have to give in effort then only will succeed in ur studies nod.gif nod.gif when u get to higher level, heck the teachers just tell u to go back home read urself biggrin.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 8 2012, 11:40 PM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



TS, you just need to write your bm essay in microsoft word first, if you're done and satisfied with everything.... only then u copy to paper. No need to tear so many papers. Save the tree, save the environment!!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 8 2012, 11:45 PM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

write in microsft then email to me if u wan me check 4 u...

many typos coz eyes itchy...closing an eye niah
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
latias93
post Jan 8 2012, 11:53 PM


Cogito Ergo Sum
******
Group: Senior Member
Posts: 1,150

Joined: Nov 2008
From: Soviet State of Sarawak Status: Ninja



You've been learning this language for years, yet you still can't do all these simple stuff?

Anyway, just attend BM tuition. Some good teachers will show you loopholes and/or sure-fire ways to score in UPSR/PMR/SPM/STPM or whatever you're taking.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 8 2012, 11:59 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(latias93 @ Jan 8 2012, 11:53 PM)
You've been learning this language for years, yet you still can't do all these simple stuff?

Anyway, just attend BM tuition. Some good teachers will show you loopholes and/or sure-fire ways to score in UPSR/PMR/SPM/STPM or whatever you're taking.
*
OKay... What... funny every year I get a teacher. It will soon be a substitute after they got pregnant.


Added on January 9, 2012, 12:22 amYAY! Finally finished.

This post has been edited by iSean: Jan 9 2012, 12:22 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
wkkm007
post Jan 9 2012, 12:29 AM


i-android-Fag
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,590

Joined: Sep 2008
From: Ampang


Aiya write about forum.LYN ma
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 9 2012, 12:59 AM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




Saban hari, saya terkenang kembali aktiviti-aktiviti yang telah saya jalani semasa cuti sekolah yang lalu. Sekelip mata sahaja, saya telah kembali ke sekolah dengan timbunan kerja-kerja rumah yang tidak mungkin dapat disiapkan dalam masa yang singkat.
Namun demikian, fikiran saya masih tertumpu kepada cuti sekolah yang begitu nostalgia walaupun telah berlalu tidak lama. Saya teringat kembali, perlancongan kami sekeluarga ke negara Jepun yang merupakan suatu keajaiban.
Setelah kami tiba di lapangan terbang jepun. kami mula nampak perbezaan yang sungguh ketara, seperti tanda-tanda dalam bahasa jepun yang tidak difahami. Seterusnya, kami menaiki teksi ke hotel yang telah ditempah oleh ayah sebelum ini untuk beristirehat.
Selepas itu, Ibu bapa membawa kami pergi ke restauran jepun yang termasyhur. Makan makanan jepun yang sering dilihat dalam iklan TV, dan sushi yang langsung tidak sama dengan sushi king di Malaysia.
Kemudian, Kami pergi ke Tokyo untuk meninjau kecantikan Bandar tersebut dengan jelas. Walaupun, Bandar penuh keseseakan, udara yang segar dapat dihirup. Di Tokyo, kami boleh mendapat teknologi yang canggih di sekeliling kita.
Jika ingin diceritakan lagi, sudah pasti berminggu-minggu tidak terhabis. Pendek kata, pengalaman bercuti di Jepun bukan sahaja menyeronokkan tetapi mendedahkan saya kepada pelbagai elemen elemen baharu seperti budaya kehidupan mereka dan lain-lain.

205 patah kata.

Must really thanks you all biggrin.gif Now time for bed.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 9 2012, 01:00 AM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 9 2012, 12:59 AM)
Saban hari, saya terkenang kembali aktiviti-aktiviti yang telah saya jalani semasa cuti sekolah yang lalu. Sekelip mata sahaja, saya telah kembali ke sekolah dengan timbunan kerja-kerja rumah yang tidak mungkin dapat disiapkan dalam masa yang singkat.
  Namun demikian, fikiran saya masih tertumpu kepada cuti sekolah yang begitu nostalgia walaupun telah berlalu tidak lama. Saya teringat kembali, perlancongan kami sekeluarga ke negara Jepun yang merupakan suatu keajaiban.
Setelah kami tiba di lapangan terbang jepun. kami mula nampak perbezaan yang sungguh ketara, seperti tanda-tanda dalam bahasa jepun yang tidak difahami. Seterusnya, kami menaiki teksi ke hotel yang telah ditempah oleh ayah sebelum ini untuk beristirehat.
Selepas itu, Ibu bapa membawa kami pergi ke restauran jepun yang termasyhur. Makan makanan jepun yang sering dilihat dalam iklan TV, dan sushi yang langsung tidak sama dengan sushi king di Malaysia.
Kemudian, Kami pergi ke Tokyo untuk meninjau kecantikan Bandar tersebut dengan jelas. Walaupun, Bandar penuh keseseakan, udara yang segar dapat dihirup. Di Tokyo, kami boleh mendapat teknologi yang canggih di sekeliling kita.
Jika ingin diceritakan lagi, sudah pasti berminggu-minggu tidak terhabis. Pendek kata, pengalaman bercuti di Jepun bukan sahaja menyeronokkan tetapi mendedahkan saya kepada pelbagai elemen elemen baharu seperti budaya kehidupan mereka dan lain-lain.

205 patah kata.

Must really thanks you all biggrin.gif Now time for bed.
*
Liddis short is 200 words? Ayam very skeptical. hmm.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 9 2012, 01:09 AM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 9 2012, 01:00 AM)
Liddis short is 200 words? Ayam very skeptical.  hmm.gif
*
What is skeptical. Google... Who cares at least over 180 words I don't care TwT Tired day Finished 5 books of homework that teacher never taught.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 9 2012, 01:16 AM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



Education ministry really need to upgrade pmr essay become 500 words. PMR too easy already. SPM become 750 words.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
poyohebat
post Jan 9 2012, 01:17 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 46

Joined: Aug 2009
From: Sabah~
Where the hell does TS live?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 9 2012, 01:21 AM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 9 2012, 01:16 AM)
Education ministry really need to upgrade pmr essay become 500 words. PMR too easy already. SPM become 750 words.
*
._. 500 words hands patah lorh for me.

QUOTE(poyohebat @ Jan 9 2012, 01:17 AM)
Where the hell does TS live?
*
Selangor Seri Kembangan o-o

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hirano
post Jan 9 2012, 01:22 AM


.Escaping reality
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,114

Joined: Nov 2007
From: Pluto



QUOTE(iSean @ Jan 9 2012, 01:21 AM)
._. 500 words hands patah lorh for me.
*
Because pmr too easy already!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 9 2012, 01:23 AM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(hirano @ Jan 9 2012, 01:22 AM)
Because pmr too easy already!
*
Adui. I will faint lorh. Because my brain is filled with simple BM words ._.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
poyohebat
post Jan 9 2012, 01:24 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 46

Joined: Aug 2009
From: Sabah~
QUOTE(iSean @ Jan 9 2012, 01:21 AM)
Selangor Seri Kembangan o-o
*
Then? why the problem with malay language?

Hmmm.... study hard~
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
99killer
post Jan 9 2012, 01:27 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 56

Joined: Mar 2009
write the letter big big so it looks like it's a long karangan
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 9 2012, 01:38 AM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




QUOTE(poyohebat @ Jan 9 2012, 01:24 AM)
Then? why the problem with malay language?

Hmmm.... study hard~
*
Problem from Primary School lorh.
When Primary School Year Masuk Sport Class.
Everyweek 3 days ada sport
Until Year 5 Like from July Pindah to Other School in Serdang, SK.
Then study normal edi.

Never tuition since school provide free tuition in Prim school start 7am-4pm end
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ebbster
post Jan 9 2012, 02:04 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 42

Joined: Jul 2006
» Click to show Spoiler - click again to hide... «



did your teacher ask for a fiction story, or a real experience during the holiday?

if teacher asked for real experience, the story doesn't have much detail in it. which hotel? which restaurant? what exact japanese food did you eat other than sushi? how did it taste? what hi-tech gadgets you saw? describe la a bit. tongue.gif

This post has been edited by ebbster: Jan 9 2012, 02:05 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
borntobegreat
post Jan 9 2012, 02:15 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 21

Joined: Nov 2007
From: .:: Far from the suN ::.


nah i help u biggrin.gif

QUOTE
Saya bersama-sama dengan keluarga saya telah pergi bercuti ke sebuah negara yang pernah menjadi penjajah di Tanah Melayu suatu ketika dahulu iaitu negara Jepun. Penerbangan dari Malaysia ke Jepun mengambil masa 30 minit sahaja. Wajah gadis-gadis sunti kelahiran jepun berlegar-legar di minda saya walaupun kami belum tiba lagi di sana. Air liur saya meleleh tanpa disedari dan seorang pramugari yang jelita mengesat air liur saya tanpa rasa malu. Layanan yang diberi membuatkan kami sekeluarga berpuas hati dengan perkhidmatan penerbangan yang telah kami ikuti.

Setibanya di lapangan terbang Nagasaki, kami berasa terkejut di atas kecantikan dan keharmonian negara Jepun. Terdapat sedikit perbezaan di antara Malaysia dengan Jepun. Perbezaan yang ketara sekali adalah seperti papan-papan tanda yang ditulis dalam bahasa Jepun. Walaupun saya sudah membaca buku “japan language for dummies” dua minggu sebelum bertolak ke Jepun, saya masih tidak dapat menafsir apakah maksud yang tersirat di sebalik papan tanda berbahasa Jepun itu.

Sepanjang percutian kami di Jepun, kami telah menetap di sebuah hotel terkemuka yang diberi anugerah lima bintang. Kami bernasib baik nerana ayah telah menempah penginapan di hotel ini sejak dua bulan yang lalu lagi. Jika tidak pastinya kami tidak akan mempunyai tempat untuk bermalam kerana kesemua bilik di hotel ini telah dipenuhi oleh pelancung yang lain.

Setiap malam ibu akan membawa kami untuk menjamu selera di restoran-restoran Jepun yang terkenal. Saya berkesempatan untuk mencuba sushi asli yang rasanya sungguh enak jika dibandingkan dengan sushi yang dibuat oleh sushi King di Malaysia. Kami juga tidak melepaskan peluang untuk melawat Tokyo dan menikmati setiap inci keindahan bandaraya tersebut. Walaupun dipenuhi dengan kesesakan lalu lintas yang teruk tapi kami masih mampu untuk menikmati kecanggihan teknologi yang tidak dapat diperolehi di negara kita.

Ini merupakan sedikit sebanyak pengalaman yang telah saya lalui semasa cuti sekolah yang lalu. Pelbagai budaya yang menarik seperti mandi dalam kolam awam secara tidak berpakaian telah saya praktikkan di Malaysia. Saya juga membeli sedikit ole-ole untuk dihadiahkan kepada rakan-rakan. Walaupun begitu, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri. Biarpun senang di negeri orang lebih baik di negeri sendiri.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
phas3r
post Jan 9 2012, 02:51 AM


Das Auto
******
Group: Senior Member
Posts: 1,101

Joined: Sep 2006
From: Bukit Jelutong


QUOTE(Kriish @ Jan 8 2012, 11:35 PM)
I'm feeling a bit free today. Write the karangan for you (warning, haven't write in proper BM for 13 years now)

Cuti sekolah adalah masa yang paling menyeronokkan kerana pada masa tersebut, saya tidak perlu menghadiri lokasi yang amat saya benci, ya itu sekolah. Perasaan saya pada masa cuti sekolah ibaratkan Anwar Ibrahim keluar penjara. Bebas, itulah kata yang dimainkan di dalam kepala saya.

Tanpa membuang masa, ku terus melayari laman web www.forum.lowyat.net/kopitiam untuk melemparkan kata-kata benci terhadap ahli forum yang tidak disukai. Pada masa yang sama, ku meminta pertolongan ahli forum untuk menghabiskan kerja rumah yang diberikan kepadaku kerana saya malas untuk membuatnya dengan diri sendiri.

Pada waktu malam, aku akan melayari beberapa laman web untuk menonton rancangan yang memaparkan aksi-aksi pelakon kegemaranku, Maria Ozawa, atau lebih dikenali sebagai Miyabi. Tanpa kata, saya tidak pernah bosan terhadap aksi dan lakonan Miyabi.

Selepas habis menonton beberapa filem oleh Miyabi, aku melayari laman Muka Buku untuk melancap dengan beberapa gambar rakan di sekolah, termasuk guru muzik muda yang baru menyertai sekolah ku.

Itulah pengalaman yang tidak dapat saya lupakan.
*
Haha i dare u write this one

Btw ts ur bm i facepalm liao. Form 3 already wtf
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alwinnng
post Jan 9 2012, 08:43 AM


lel
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,605

Joined: Dec 2009
From: ¯\(°_o)/¯

QUOTE(Kriish @ Jan 8 2012, 11:35 PM)
I'm feeling a bit free today. Write the karangan for you (warning, haven't write in proper BM for 13 years now)

Cuti sekolah adalah masa yang paling menyeronokkan kerana pada masa tersebut, saya tidak perlu menghadiri lokasi yang amat saya benci, ya itu sekolah. Perasaan saya pada masa cuti sekolah ibaratkan Anwar Ibrahim keluar penjara. Bebas, itulah kata yang dimainkan di dalam kepala saya.

Tanpa membuang masa, ku terus melayari laman web www.forum.lowyat.net/kopitiam untuk melemparkan kata-kata benci terhadap ahli forum yang tidak disukai. Pada masa yang sama, ku meminta pertolongan ahli forum untuk menghabiskan kerja rumah yang diberikan kepadaku kerana saya malas untuk membuatnya dengan diri sendiri.

Pada waktu malam, aku akan melayari beberapa laman web untuk menonton rancangan yang memaparkan aksi-aksi pelakon kegemaranku, Maria Ozawa, atau lebih dikenali sebagai Miyabi. Tanpa kata, saya tidak pernah bosan terhadap aksi dan lakonan Miyabi.

Selepas habis menonton beberapa filem oleh Miyabi, aku melayari laman Muka Buku untuk melancap dengan beberapa gambar rakan di sekolah, termasuk guru muzik muda yang baru menyertai sekolah ku.

Itulah pengalaman yang tidak dapat saya lupakan.
*
doh.gif doh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
haroldz123
post Jan 9 2012, 11:26 AM


On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 596

Joined: May 2008

replace 'aku" with "saya" in the karangan and u get a good karangan!

aku x tipu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
azomic
post Jan 9 2012, 11:37 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 119

Joined: Jul 2008
Setiap tahun pasti ada cuti sekolah yang panjang di waktu hujung tahun. Cuti sekolah yang merangkumi 6 minggu ini telah dihabiskan dengan aktiviti riadah bersama keluarga tersayang. Saya dan sekeluarga sudah merancang untuk mendaki gunung Kinabalu, merentasi taman negara pahang, berjumpa Perdana Menteri, memberi sokongan padu pada Lee Chong Wei serta menghadiri rancangan realiti Raja Lawak Mega.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iSean
post Jan 9 2012, 03:02 PM


The Annoying 2"
******
Group: Senior Member
Posts: 1,441

Joined: Jun 2011




LOL'd well hantar karangan edi. No need care the hell in the world.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
KvinC
post Jan 9 2012, 05:55 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 84

Joined: Oct 2008


go buy or borrow karangan book la..so many contoh thr..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.1762sec    1.11    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 25th April 2014 - 05:45 AM