Welcome Guest ( Log In | Register )

157 Pages « < 146 147 148 149 150 > »  
RSS feedBump TopicReply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rooting your Samsung Galaxy SII (I9100G), also updating/repairing a bricked one

bobtiang
post Jun 8 2012, 09:10 AM


I live in a 6 STARS Hotel
******
Group: Senior Member
Posts: 1,743

Joined: Jan 2003
From: 冰城

morning guys, i am still on 2.3.6 and would like to get ICS.
few months back i rooted and flash custom ROM/kernel
superatmost and superrom using the doomlord methos.
my current settings are:
- DZKL3
- kernel : 2.6.35.7 root@ubuntu#3
- SuperROM#V2.0

how do i go from here to get ICS??


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Andrewtst
post Jun 8 2012, 10:18 AM


Samsung Galaxy Note 3 - Simply Loving it!
********
Group: Senior Member
Posts: 14,306

Joined: Jan 2009
From: Johor, Malaysia.


Samsung S3 S-Voice is kind of cool to have fun! Haha!

user posted image user posted image

user posted image user posted image

Link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1667046

This post has been edited by Andrewtst: Jun 8 2012, 10:20 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Wira_lover
post Jun 8 2012, 10:43 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 287

Joined: Jun 2008


QUOTE(bobtiang @ Jun 8 2012, 09:10 AM)
morning guys, i am still on 2.3.6 and would like to get ICS.
few months back i rooted and flash custom ROM/kernel
superatmost and superrom using the doomlord methos.
my current settings are:
- DZKL3
- kernel : 2.6.35.7 root@ubuntu#3
- SuperROM#V2.0

how do i go from here to get ICS??
*
Download ICS firmware from sammobile or xda threads.
Full wipe/Reset, Clear Cache, clear Dalvik
Flash ICS firmware using ODIN
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
takashishinohara
post Jun 8 2012, 12:34 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 402

Joined: Sep 2005
From: <^Amitabha^> Visit http://z3.invisionfree.com/a2u

May i know how to fix samsung s2 can't start up just a hazard icon there...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
namh
post Jun 8 2012, 12:50 PM


jDorama addicts
******
Group: Senior Member
Posts: 1,330

Joined: Jan 2003
From: 192.168.0.100



QUOTE(Andrewtst @ Jun 8 2012, 10:18 AM)
Samsung S3 S-Voice is kind of cool to have fun! Haha!

» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1667046
*
this is tested on CM9? can be used on stock Samsung ICS ROM?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
wakenabeb1
post Jun 8 2012, 12:52 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 40

Joined: Sep 2008


Can kies be used to backup contacts and msgs after root?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bobtiang
post Jun 8 2012, 02:03 PM


I live in a 6 STARS Hotel
******
Group: Senior Member
Posts: 1,743

Joined: Jan 2003
From: 冰城

QUOTE(Wira_lover @ Jun 8 2012, 10:43 AM)
Download ICS firmware from sammobile or xda threads.
Full wipe/Reset, Clear Cache, clear Dalvik
Flash ICS firmware using ODIN
*
friend, i know there are bunch of rom choices out there. but can i have the link of the rom and odin you have been using? smile.gif i have no idea really which one to go for. i believe the one you pick must be good biggrin.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Andrewtst
post Jun 8 2012, 02:19 PM


Samsung Galaxy Note 3 - Simply Loving it!
********
Group: Senior Member
Posts: 14,306

Joined: Jan 2009
From: Johor, Malaysia.


QUOTE(namh @ Jun 8 2012, 12:50 PM)
this is tested on CM9? can be used on stock Samsung ICS ROM?
*
Ya, I install at CM9, it is working for stock also, but make sure your phone is root, or else you can't install via CWM.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Andrewtst
post Jun 8 2012, 02:59 PM


Samsung Galaxy Note 3 - Simply Loving it!
********
Group: Senior Member
Posts: 14,306

Joined: Jan 2009
From: Johor, Malaysia.


New - Mitch's Flat Icons + MattedBlues Theme in CM9. biggrin.gif

user posted image user posted image

user posted image user posted image

user posted image user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
tisumuka
post Jun 8 2012, 04:42 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 56

Joined: Oct 2008
From: Selayang / Country Homes


how to install maps ? running cm9 ics..

This post has been edited by tisumuka: Jun 8 2012, 08:18 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bobtiang
post Jun 9 2012, 04:05 PM


I live in a 6 STARS Hotel
******
Group: Senior Member
Posts: 1,743

Joined: Jan 2003
From: 冰城

wholy cow... i think i screwed up while trying to flash cyanogenMod sad.gif

i was following the guide here
http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Samsung_G...ll_Update_Guide
using recovery method.

I dl my cyanogen from this link, 1st one
http://download.cyanogenmod.com/?device=i9100g

after both the cyanogendMod and googlepApp installed successful from CWM (V5.0...)
now my phone stuck at the samsung galaxy SII G there and won't boot in sad.gif

any help please?

i was previously with superatmos and superrom sad.gif haiz.. no phone use.. very insecure feel

This post has been edited by bobtiang: Jun 9 2012, 04:07 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
blur_mak
post Jun 9 2012, 10:04 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 196

Joined: Dec 2004


QUOTE(bobtiang @ Jun 9 2012, 04:05 PM)
wholy cow... i think i screwed up while trying to flash cyanogenMod sad.gif

i was following the guide here
http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Samsung_G...ll_Update_Guide
using recovery method.

I dl my cyanogen from this link, 1st one
http://download.cyanogenmod.com/?device=i9100g

after both the cyanogendMod and googlepApp installed successful from CWM (V5.0...)
now  my phone stuck at the samsung galaxy SII G there and won't boot in sad.gif

any help please?

i was previously with superatmos and superrom sad.gif haiz.. no phone use.. very insecure feel
*

Think u missed the wipe data/factory reset step after flashing cm9 n gapps
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
HobbyGineer
post Jun 10 2012, 12:20 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 6

Joined: Nov 2011
QUOTE(Andrewtst @ Jun 6 2012, 01:11 PM)
My camera better than ever, never hang issue like previous on GB.
*
Hi andrew

are you able to access your external SD card after flashing to CM9?
when i open the external_sd folder, it is EMPTY! mad.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
eq8all
post Jun 10 2012, 12:29 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 251

Joined: Jan 2005
From: Ampang | Selangor | The Valley ;p


QUOTE(HobbyGineer @ Jun 10 2012, 12:20 AM)
Hi andrew

are you able to access your external SD card after flashing to CM9?
when i open the external_sd folder, it is EMPTY! mad.gif
*
Dude..It's /mnt/emmc. Disclaimers and warnings already all over the place in CM9 wiki and codeworkx thread.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bobtiang
post Jun 10 2012, 12:30 AM


I live in a 6 STARS Hotel
******
Group: Senior Member
Posts: 1,743

Joined: Jan 2003
From: 冰城

QUOTE(blur_mak @ Jun 9 2012, 10:04 PM)
Think u missed the wipe data/factory reset step after flashing cm9 n gapps
*
I did that,but it shows black blank screen upon reboot ;(

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
HobbyGineer
post Jun 10 2012, 12:36 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 6

Joined: Nov 2011
QUOTE(HobbyGineer @ Jun 10 2012, 12:20 AM)
Hi andrew

are you able to access your external SD card after flashing to CM9?
when i open the external_sd folder, it is EMPTY! mad.gif
*
Well, it is a false alarm...the CM9 just change the path to access my content in my card.
By default, it change the path to /mnt/emmc instead if mnt/external_sd (like it used to be in GB and ICs stock)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
neuromancerx
post Jun 10 2012, 10:01 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 143

Joined: Jan 2007
From: Putrajaya


Hi, im using rooted myGkernel + superrom. i would like to upgrade to stock ICS. I understand that i will need to enter recovery mode to flash using odin. But this kernel is come with CWM, meaning that after i press vol up+home+power it will load the CWM interface. during that stage, ODIN cant detect my device (even KIES cant detect my phone). any advice?

*can i flashed to ICS firmware obtained from sammobile.com via CWM?

ok managed to fixed that, it's download mode not recovery mode, i followed wrong instruction sweat.gif

This post has been edited by neuromancerx: Jun 10 2012, 10:32 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
tryifelsecatch
post Jun 11 2012, 01:59 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 207

Joined: Mar 2009
i messed up the phone quite a bit and i think it went into soft brick? (the phone - yellow triangle - PC) icon.

but i just went ahead to flash the stock samsung ROM with ODIN.(I9100GDZKL3_I9100GDZKL3_I9100GOLCKL3_HOME.tar.md5)

it went through successfully.
then i plug my phone to KIES, and let it auto update to ICS.
now it is on:
4.0.3i
DXLP6
kernel version : 3.0.8 dpi@DELL 150 #2 SMP PREEMPT

somehow i think this ICS is not much better than my previous GB. the browser looks faster though, but i am a dolphin supporter smile.gif

now my quick question is how can i get it root? follow the PDF guide?
coz i have bunch of backup in titanum which i need to restore.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Andrewtst
post Jun 11 2012, 02:17 AM


Samsung Galaxy Note 3 - Simply Loving it!
********
Group: Senior Member
Posts: 14,306

Joined: Jan 2009
From: Johor, Malaysia.


Now my Samsung Galaxy S2G behave like S3. biggrin.gif

user posted image user posted image

user posted image user posted image

user posted image user posted image

user posted image user posted image

This post has been edited by Andrewtst: Jun 11 2012, 09:28 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
tryifelsecatch
post Jun 11 2012, 02:36 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 207

Joined: Mar 2009
andrew.... how to get that please? smile.gif
my settings are on your previous post... i like your system.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

157 Pages « < 146 147 148 149 150 > » 
Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0776sec    2.82    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 24th April 2014 - 01:17 PM