Welcome Guest ( Log In | Register )

 
RSS feedBump TopicReply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Want to setup broadband as hotspot, Broadband act as Hotspot

asellerrs
post Sep 11 2011, 04:59 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 147

Joined: Apr 2009
From: Kuala Lumpur, MY

Anyone out there know how to setup broadband act as hotspot?

I'm planning to cut down my mainland line & use the broadband & act it as hotspot.


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
goldfries
post Sep 11 2011, 10:36 PM


my boss is from kelantan!
Group Icon
Group: Forum Admin
Posts: 39,258

Joined: Jan 2003
From: www.goldfries.com




what devices do you have?
what data plan / connection do you have?

http://www.goldfries.com/computing/multipl...dy-4g-notebook/ <=-- I did this with P1 Wimax + 4GB capable notebook + router.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
NagaAbyssus
post Sep 11 2011, 10:41 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 120

Joined: Sep 2011
If ur on a windows 7 pc or mac os x then ur in luck.
as long as ur pc can spot wifi.

i did this once on my laptop. share my celcom broadband with roommates.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
asellerrs
post Sep 12 2011, 01:00 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 147

Joined: Apr 2009
From: Kuala Lumpur, MY

i'm using digi broadband with 3GB plan. I'm planning to disconnect fixed line (not been use as i'm working from 8-5)


Added on September 12, 2011, 1:03 pm
QUOTE(NagaAbyssus @ Sep 11 2011, 10:41 PM)
If ur on a windows 7 pc or mac os x then ur in luck.
as long as ur pc can spot wifi.

i did this once on my laptop. share my celcom broadband with roommates.
*
meaning that you must use Win7 pc to enable wifispot is it?

How bout speed when browsing internet?

This post has been edited by asellerrs: Sep 12 2011, 01:05 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
NagaAbyssus
post Sep 12 2011, 01:15 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 120

Joined: Sep 2011
QUOTE(asellerrs @ Sep 12 2011, 01:00 PM)
i'm using digi broadband with 3GB plan. I'm planning to disconnect fixed line (not been use as i'm working from 8-5)


Added on September 12, 2011, 1:03 pm

meaning that you must use Win7 pc to enable wifispot is it?

How bout speed when browsing internet?
*

it'll be a lot slower than using the USB device. 3g network tak bagus for sharing brah.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
asellerrs
post Sep 12 2011, 02:39 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 147

Joined: Apr 2009
From: Kuala Lumpur, MY

sigh... how bout if i'm using wifi hotspot from iphone? Otherwise, i disconnect both & subcribe for unlimited plan from digi...

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
goldfries
post Sep 12 2011, 04:03 PM


my boss is from kelantan!
Group Icon
Group: Forum Admin
Posts: 39,258

Joined: Jan 2003
From: www.goldfries.com




fren, the fella talking crap la. you don't NEED Windows 7 to get it done. smile.gif Even my older Windows, even my Linux and Android devices can do it.

you can do like that one I shown you. use your DIGI broadband on PC #1. then add router. then all other device connect to the router. only down side is PC #1 go out, the rest no Internet connection.

you can use iPhone to do tethering too but same thing, iPhone not around all others cannot use.

3G network ok for sharing what? most of them get similar (or better speed) than my Streamyx 512kbps - sharing only becomes a problem when all heavy download users, all want to use video / torrent / others.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
NagaAbyssus
post Sep 12 2011, 04:08 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 120

Joined: Sep 2011
QUOTE(goldfries @ Sep 12 2011, 04:03 PM)
fren, the fella talking crap la. you don't NEED Windows 7 to get it done. smile.gif Even my older Windows, even my Linux and Android devices can do it.

you can do like that one I shown you. use your DIGI broadband on PC #1. then add router. then all other device connect to the router. only down side is PC #1 go out, the rest no Internet connection.

you can use iPhone to do tethering too but same thing, iPhone not around all others cannot use.

3G network ok for sharing what? most of them get similar (or better speed) than my Streamyx 512kbps - sharing only becomes a problem when all heavy download users, all want to use video / torrent / others.
*
y u saying im talking crap sad.gif
i've never said that it's only possible on windows 7 pc laaaa
that's what i assumed since most people nowadays use windows 7.
i put those 2 cos i have experience with them and none with linux so that i can give step by step instructions la sad.gif

This post has been edited by NagaAbyssus: Sep 12 2011, 04:08 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
goldfries
post Sep 12 2011, 04:13 PM


my boss is from kelantan!
Group Icon
Group: Forum Admin
Posts: 39,258

Joined: Jan 2003
From: www.goldfries.com




QUOTE(NagaAbyssus @ Sep 11 2011, 10:41 PM)
If ur on a windows 7 pc or mac os x then ur in luck.
as long as ur pc can spot wifi.

i did this once on my laptop. share my celcom broadband with roommates.


ok ok. tongue.gif that bold part. smile.gif

anyway Window's Internet Connection Sharing has been around for a long time.

wrote this using Vista. http://www.goldfries.com/computing/windows...-ics-made-easy/
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
NagaAbyssus
post Sep 12 2011, 04:18 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 120

Joined: Sep 2011
QUOTE(NagaAbyssus @ Sep 11 2011, 10:41 PM)
If ur on a windows 7 pc or mac os x then ur in luck.
*
should've added "cos i've done it on both OS and can guide u step by step"

lol
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
asellerrs
post Sep 12 2011, 05:29 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 147

Joined: Apr 2009
From: Kuala Lumpur, MY

QUOTE(goldfries @ Sep 12 2011, 04:03 PM)
fren, the fella talking crap la. you don't NEED Windows 7 to get it done. smile.gif Even my older Windows, even my Linux and Android devices can do it.

you can do like that one I shown you. use your DIGI broadband on PC #1. then add router. then all other device connect to the router. only down side is PC #1 go out, the rest no Internet connection.

you can use iPhone to do tethering too but same thing, iPhone not around all others cannot use.

3G network ok for sharing what? most of them get similar (or better speed) than my Streamyx 512kbps - sharing only becomes a problem when all heavy download users, all want to use video / torrent / others.
*
I looking advice from goldfries 1st instead. I will try to compare both connection first before disconnecting any of it.

btw goldfries...nice articles you have there in your website.. rclxms.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
goldfries
post Sep 12 2011, 06:02 PM


my boss is from kelantan!
Group Icon
Group: Forum Admin
Posts: 39,258

Joined: Jan 2003
From: www.goldfries.com




thanks, you're welcome. smile.gif

anyway back to your topic. you just have to figure out which one cheapest for you.

other possible devices are like Mi-Fi
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0487sec    2.41    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 24th April 2014 - 01:50 PM