Welcome Guest ( Log In | Register )

Please provide proper description when you report a post. Report button abuse will earn you an automatic warn + suspension.
 
RSS feedBump TopicReply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> majikan berhentikan pekerja notis 24 jam, Apa yang patut pekerja itu dapat??

wbv401
post May 21 2011, 08:48 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 38

Joined: Nov 2006
From: Kemaman, TRG.



Salam bro dan sis semua...

Berharap dapat selesaikan persoalan yang membelenggu aku ni...

Masalahnya begini, aku bekerja sebagai kelindan lori hardware. Baru2 ni aku telah mendapat luka sebab terkena
grinder mata pemotong kayu pada ibu jari tangan kiri. Lukanya boleh dikatakan teruk juga sebab terkena tulang. Jadi dapatlah aku 2 jari
di punggung dan bahu. Di ibu jari dapat pulak 5 jahitan. Setelah itu aku mendapat cuti sakit (MC) selama 14 hari. Pada hari aku
eksiden tu kedai hardware tu kerja. Tapi aku dan telefon meminta cuti terlebih dahulu..jadi hari tu aku cuti kira settle
x kira majikan aku nak potong gaji atau elaun aku x kisah. Tapi masalahnya sekarang, majikan aku suruh aku datang
kerja jugak selepas 4 hari aku MC. Memang ibu jari amat penting kalau nak angkat sesuatu barang.

Sape2 yg kerja harware tu tahulah mcm mn kerja dia erk...angkat barang hantar barang berat2 pulak...ok habis bab tu.
Maka hari ke-4 tu pun sampai, tapi aku x pergi kerja sebab aku mc 14 hari buat ape nk g kerja...Lepas tu aku terima panggilan telepon
dari majikan aku tanya dengan marah2. Bahawa esok mau datang atau tidak. Aku bg alasan tangan aku masih bengkak dan x dpt nk
angkat barang2 berat kat kedai nanti. Lepas tu dia marah dan kata kat aku esok datang ambik gaji aku...Apa maksud dia?
Aku dah tahu dah...dia nk berhentikan aku la...Sebab tu aku x kisah cuma yang aku nk tahu berapa bulan gaji kita boleh tuntut
kalau kita kena berhenti notis 24jam ni? sebab nk cr kerja balik mmg mkn masa beb...

Jadi bro2 semua dapat bg semangat kat aku sikit...Aku x tahu nak adu kat sapa ni...Esok hari tu tiba la....nak jumpa dia...

This post has been edited by wbv401: May 21 2011, 08:49 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ghuzzy
post May 21 2011, 08:54 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 444

Joined: Jan 2009
From: around malaysia^^



sory bro tp salah tempat ni.
btw eksiden waktu keje ke? kat tempat keje ke? atau keje sendiri?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
darkddly
post May 21 2011, 11:43 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 353

Joined: Jan 2007
From: i can haz cheezburger
CC for this kind of question..hmmm.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
laksamanahangtuah
post May 22 2011, 02:30 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 52

Joined: Oct 2007
From: Penang

bukak thread kat cupid's corner..??? doh.gif

its simple.. baca balik appointment letter.. (kalau ada; *mesti/wajib ada) tgk dalam tu ada tulis x pasal notis berhenti.. dia akan tulis lebih kurang "sama bagi kedua2 pihak" (has a clause stating that a month’s notice should be given at termination of the contract by either party.).. pasal payment lepas notis ada SEGELINTIR syarikat akan cakap..

yang penting skali pasal MC.. kalau MC tu dari hospital kerajaan, mana2 syarikat kena terima MC tu walaupun sebulan (syarikat maybe akan potong payment) tapi kalau ikut MC, gaji tetap jalan.. memang company ada hak untuk buang pekerja yang tak hadir lebih dari 3 hari berturut2 tanpa MC.. sebab tu penting pasal MC tu dari mana.. kalau swasta, syarikat tu ada klinik panel tak..?? mc tu dari klinik panel..??

apa2 pun, baik rujuk pejabat buruh @ labour office.. kalau kes kuat, saman la syarikat tu balik.. kalau under contract, tuntut baki contract tu + lain2...

minta maaf sebab balas dalam bahasa melayu.. kalau ada salah tolong betulkan.. thanks..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
wbv401
post May 22 2011, 08:50 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 38

Joined: Nov 2006
From: Kemaman, TRG.



QUOTE(laksamanahangtuah @ May 22 2011, 02:30 AM)
bukak thread kat cupid's corner..???  doh.gif

its simple.. baca balik appointment letter.. (kalau ada; *mesti/wajib ada) tgk dalam tu ada tulis x pasal notis berhenti.. dia akan tulis lebih kurang "sama bagi kedua2 pihak" (has a clause stating that a month’s notice should be given at termination of the contract by either party.).. pasal payment lepas notis ada SEGELINTIR syarikat akan cakap..

yang penting skali pasal MC.. kalau MC tu dari hospital kerajaan, mana2 syarikat kena terima MC tu walaupun sebulan (syarikat maybe akan potong payment) tapi kalau ikut MC, gaji tetap jalan.. memang company ada hak untuk buang pekerja yang tak hadir lebih dari 3 hari berturut2 tanpa MC.. sebab tu penting pasal MC tu dari mana.. kalau swasta, syarikat tu ada klinik panel tak..?? mc tu dari klinik panel..??

apa2 pun, baik rujuk pejabat buruh @ labour office.. kalau kes kuat, saman la syarikat tu balik.. kalau under contract, tuntut baki contract tu + lain2...

minta maaf sebab balas dalam bahasa melayu.. kalau ada salah tolong betulkan.. thanks..
*
Salah tempat?? boleh MOD pindah halaman x? maaf sebab kalau salah tempat..

MC tu memang dr hospital kerajaan iaitu Hospital kemaman. Kalau 3 hr x dtg kerja berturut2 tanpa information tu memang patut la kena buang.
Tapi ni sebab ada sebab dan ada surat pulak tu...Ish....mcm mn ni erk...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mav_850
post May 22 2011, 11:56 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 285

Joined: Jun 2007
From: KuaLa LumPuR


bro.. firstly.. pergi claim socso pasal kecederaan yg bro kena tu semasa bro sedang bekerja..
kebiasaannya majikan ada mencarum socso.
kurang2 dapat lah duit sikit walaupun lambat...

pasal majikan bro tu.. memang busuk hati la dia.. pekeja cedera bukan bertimbang rasa... pasal ni boleh report kat jabatan buruh. kalau dia xcarum socso pun boleh report kat jabatan buruh.
kat mana kedai hardware tu bro?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
laksamanahangtuah
post May 22 2011, 04:40 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 52

Joined: Oct 2007
From: Penang

klu mc tu dr hospital kerajaan bgs la.. just ckp dgn dia yg awk ada mc dr hospital.. klu dia x nk terima gak, kalau ada surat berhenti tu JANGAN SIGN.. just initial kat tepi (bawah tu tulis "disagree with the contents of the latter".. pastu rujuk kat pejabat buruh.. klu nk lebih, rujuk kat pejabat peguam kerajaan... leh dpt bantuan peguam.. tp make sure masa kerja ada tanggungan.. contoh duit bulanan kereta/rumah etc...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
imax80
post May 23 2011, 12:04 AM


Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 726

Joined: May 2008
tak patut betul you punya majikan..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
putramon
post May 23 2011, 12:04 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 319

Joined: Aug 2006


first thing..gaji u berapa? is that kurang dari 1.5k?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
wbv401
post May 24 2011, 01:13 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 38

Joined: Nov 2006
From: Kemaman, TRG.



QUOTE(mav_850 @ May 22 2011, 11:56 AM)
bro.. firstly.. pergi claim socso pasal kecederaan yg bro kena tu semasa bro sedang bekerja..
kebiasaannya majikan ada mencarum socso.
kurang2 dapat lah duit sikit walaupun lambat...

pasal majikan bro tu.. memang busuk hati la dia.. pekeja cedera bukan bertimbang rasa... pasal ni boleh report kat jabatan buruh. kalau dia xcarum socso pun boleh report kat jabatan  buruh.
kat mana kedai hardware tu bro?
*
kat kemaman ni bro..
Bukit kuang


Added on May 24, 2011, 1:15 pm
QUOTE(mav_850 @ May 22 2011, 11:56 AM)
bro.. firstly.. pergi claim socso pasal kecederaan yg bro kena tu semasa bro sedang bekerja..
kebiasaannya majikan ada mencarum socso.
kurang2 dapat lah duit sikit walaupun lambat...

pasal majikan bro tu.. memang busuk hati la dia.. pekeja cedera bukan bertimbang rasa... pasal ni boleh report kat jabatan buruh. kalau dia xcarum socso pun boleh report kat jabatan  buruh.
kat mana kedai hardware tu bro?
*
Aku kena insiden ni kat umah aku...masa aku apply cuti wesak baru2 ni..
Itu sebab majikan aku x puas hati


Added on May 24, 2011, 1:16 pm
QUOTE(laksamanahangtuah @ May 22 2011, 04:40 PM)
klu mc tu dr hospital kerajaan bgs la.. just ckp dgn dia yg awk ada mc dr hospital.. klu dia x nk terima gak, kalau ada surat berhenti tu JANGAN SIGN.. just initial kat tepi (bawah tu tulis "disagree with the contents of the latter".. pastu rujuk kat pejabat buruh.. klu nk lebih, rujuk kat pejabat peguam kerajaan... leh dpt bantuan peguam.. tp make sure masa kerja ada tanggungan.. contoh duit bulanan kereta/rumah etc...
*
Tapi kalau dia bayar gaji sebulan tu penuh walau mc aku belum habis camne?
Adil ke gitu?

This post has been edited by wbv401: May 24 2011, 01:16 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kkum
post May 24 2011, 01:44 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 14

Joined: Mar 2009
wbv401, relax n cool bro..ok take noted all this.

1. Rujuk kembali surat tawaran kerja dan tgk kalau ada statement yg berkaitan dengan pemberhentian kerja.

2. Kalau xde surat tawaran, majikan salah ok..sebab perlu ada surat tawaran setiap kerja..bangla dtg malaysia kat company aku keje pun ada offer letter wehhh.haha....

3. buat aduan di pejabat buruh terdekat (selalu pejabat buruh ada dekat bangunan wisma pesekutuan negeri)

4. dptkan kauseling...mcm akpk ker..akpk call free ok..

5. Ape nama company ko tuh? please state here.i wanna know la that B** S*** company
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kasha
post May 24 2011, 03:14 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 221

Joined: Feb 2006


QUOTE(kkum @ May 24 2011, 01:44 PM)
wbv401, relax n cool bro..ok take noted all this.

1. Rujuk kembali surat tawaran kerja dan tgk kalau ada statement yg berkaitan dengan pemberhentian kerja.

2. Kalau xde surat tawaran, majikan salah ok..sebab perlu ada surat tawaran setiap kerja..bangla dtg malaysia kat company aku keje pun ada offer letter wehhh.haha....

3. buat aduan di pejabat buruh terdekat (selalu pejabat buruh ada dekat bangunan wisma pesekutuan negeri)

4. dptkan kauseling...mcm akpk ker..akpk call free ok..

5. Ape nama company ko tuh? please state here.i wanna know la that B** S*** company
*
yg lain2 tu aku setuju..
tp apsal plak AKPK? hehehe..AKPK tu utk handle financial issue
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kkum
post May 27 2011, 10:18 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 14

Joined: Mar 2009
kan dia dah xkerja,than financial issues will come to face it what
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Beth79
post May 27 2011, 12:11 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 192

Joined: Sep 2010
From: Klang Valley


QUOTE(wbv401 @ May 24 2011, 01:13 PM)
kat kemaman ni bro..
Bukit kuang


Added on May 24, 2011, 1:15 pm

Aku kena insiden ni kat umah aku...masa aku apply cuti wesak baru2 ni..
Itu sebab majikan aku x puas hati


Added on May 24, 2011, 1:16 pm

Tapi kalau dia bayar gaji sebulan tu penuh walau mc aku belum habis camne?
Adil ke gitu?
*
if you have a valid MC, they cant force you to go to work.
if they decide to fire u solely based on that ground, such dismissal is "without just or excuse".
READ SOURCE: http://jpp.mohr.gov.my/index.php?option=co...emid=38&lang=ms

Soalan 1: Apakah hak saya di bawah Akta Perhubungan Perusahaan, 1967 jika saya diberhentikan kerja?

Jawapan 1: Seksyen 20, Akta Perhubungan Perusahaan, 1967 menyatakan bahawa anda boleh memfailkan representasi (rayuan) kepada Ketua Pengarah untuk pemulihan kerja jika anda menganggap telah dibuang kerja tanpa sebab atau alasan yang adil. Representasi tersebut hendaklah difailkan dalam tempoh enam puluh (60) hari dari tarikh pembuangan kerja.










User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
takali
post May 30 2011, 03:03 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 124

Joined: Nov 2005
always check ur offer letters,any terms has been breached by the employer,you have rights to fight back.B
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0505sec    0.32    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 17th April 2014 - 06:30 AM