Welcome Guest ( Log In | Register )

 
RSS feedBump TopicClosed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Biostar G31-M7 OC compatible with Dual Core E5400?, new rig can't boot (Hardware)

T-Mac1
post Jan 20 2010, 07:44 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 34

Joined: Mar 2005


Does Biostar G31-M7 OC compatible with intel Pentium Dual Core E5400?

after assemble try to start but totally no respond, here the spec:

Intel Pentium Dual Core E5400
Biostar G31-M7 OC
Kingmax DDR2 800mhz
LiteON 24x
WD 320GB Blue
230W psu come with ATX casing (E-Value)

Search on Biostart website it just list until Dual Core E5200, is there big different on this 2 processor?

Biostar G31-M7 OC: http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/cpu_support.php?S_ID=382

Pentium Dual Core E5400: http://ark.intel.com/Product.aspx?id=40478

E5200 vs E5400 http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=37212,40478,
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ronho
post Jan 20 2010, 09:57 PM


Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 892

Joined: Dec 2006
From: Subang


mobo specs support e5400 bro..
check ram sit well ?
psu is OK ?
pocessor sits well...resit the 5400....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
T-Mac1
post Jan 20 2010, 10:05 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 34

Joined: Mar 2005


try E5400 and E5200.. cannot boot
try 2 psu, also cannot boot
will it is mobo problem? cpu fan andp su fan never run doh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
faizal87
post Jan 20 2010, 11:39 PM


piko piko pong pong
******
Group: Senior Member
Posts: 1,233

Joined: Jan 2007
From: shah alam@ ampang




ts
have u already check the cable connected to motherboard?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
butatx
post Jan 21 2010, 01:45 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 233

Joined: Feb 2008


try replug all cable bro, if can not maybe ur mobo is dying
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
WebWalker
post Jan 21 2010, 01:54 AM


Computer Geek
*******
Group: Senior Member
Posts: 9,873

Joined: May 2005
From: Puchong, Selangor



Try to reset the BIOS.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
lex
post Jan 21 2010, 09:45 AM


Old Am I?
Group Icon
Group: Staff
Posts: 17,391

Joined: Jan 2005
From: Dagobah


QUOTE(T-Mac1 @ Jan 20 2010, 07:44 PM)
try E5400 and E5200.. cannot boot
try 2 psu, also cannot boot
will it is mobo problem? cpu fan andp su fan never run doh.gif
Did you plug in the 4-pin ATX12V connector? unsure.gif

Is this motherboard a new one? Try exchanging it with another one (the shop should give 1-to-1 exchange for the first few days). If still problematic then get either the GigaByte GA-G31M-ES2L, GigaByte GA-G41M-ES2L, ASRock G31M-S or ASRock G41M-S instead hmm.gif

This post has been edited by lex: Jan 21 2010, 09:46 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
T-Mac1
post Jan 23 2010, 12:08 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 34

Joined: Mar 2005


QUOTE(faizal87 @ Jan 20 2010, 11:39 PM)
ts
have u already check the cable connected to motherboard?
*
yup already check all cable and it's connect, 12v 4pin, 24pin, hdd, odd, cpu fan.

QUOTE(butatx @ Jan 21 2010, 01:45 AM)
try replug all cable bro, if can not maybe ur mobo is dying
*
tried, it's same.


QUOTE(WebWalker @ Jan 21 2010, 01:54 AM)
Try to reset the BIOS.
*
How to reset bios?

QUOTE(lex @ Jan 21 2010, 09:45 AM)
Did you plug in the 4-pin ATX12V connector?  unsure.gif

Is this motherboard a new one? Try exchanging it with another one (the shop should give 1-to-1 exchange for the first few days). If still problematic then get either the GigaByte GA-G31M-ES2L, GigaByte GA-G41M-ES2L,  ASRock G31M-S or ASRock G41M-S instead hmm.gif
*
yup have plug in 4pin 12v connector, Biostar G31 or ASRock G31M-S both quality is ok? looking for low price mobo only blush.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
netmatrix
post Jan 23 2010, 01:27 AM


The machine... it sees everything.
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,625

Joined: Jan 2003
From: Zion


Just now i had in my hand this same ECS motherboard. Its a replacement board for a damaged MSI 945 one. I tested with a Pentium D which is older than yours. It would not boot and there is no beep.

Finally found that the ECS G31 board does not support DDR 2 533mhz ram. It can only take a minimum of DDR 2 667mhz. So in goes the 2GB DDR 667 and it works like a charm. Hope you could check the ram speed and see if that is the problem.
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
figure8
post Jan 23 2010, 08:55 PM


...dear future, come get me
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,043

Joined: Jan 2003
plz elaborate what u mean by "totally no respond".
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Bump TopicClosed TopicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0689sec    2.79    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 24th April 2014 - 05:53 PM