Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Celcom BIS problem

bestwc
post Oct 22 2009, 08:45 PM, updated 9y ago

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 37

Joined: Jul 2008


I'm using a blackberry bold 9000 with celcom xpack sim car. I tried to send BB ON to 28882, but always got a message like this
"Arahan tidak sah. sila taip HELP dan hankar ke 28882 untik makluman lanjut." which i can't understan. And even i type HELP and send to 28882, I got the same message...

Can anyone tell me how to active the celcom BIS or what the meaning of "Arahan tidak sah. sila taip HELP dan hankar ke 28882 untik makluman lanjut."

Thx
walikard
post Oct 23 2009, 01:51 AM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 660

Joined: Apr 2009
From: Klang/Kelana Jaya


QUOTE(bestwc @ Oct 22 2009, 08:45 PM)
I'm using a blackberry bold 9000 with celcom xpack sim car. I tried to send BB ON to 28882, but always got a message like this
"Arahan tidak sah. sila taip HELP dan hankar ke 28882 untik makluman lanjut." which i can't understan. And even i type HELP and send to 28882, I got the same message...

Can anyone tell me how to active the celcom BIS or what the meaning of "Arahan tidak sah. sila taip HELP dan hankar ke 28882 untik makluman lanjut."

Thx
*
That would means, "the instruction is not valid". Hmm, the perimeter u sent was the right one. I wonder why those message pop out...have you called them?

anggana
post Oct 23 2009, 05:58 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 160

Joined: Dec 2007
I thought the prepaid was only for Blackberry Gemini?
walikard
post Oct 23 2009, 09:31 AM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 660

Joined: Apr 2009
From: Klang/Kelana Jaya


QUOTE(anggana @ Oct 23 2009, 05:58 AM)
I thought the prepaid was only for Blackberry Gemini?
*
Not really anggana. Myself is using Curve 8310 without any problem so far.
bestwc
post Oct 23 2009, 10:05 AM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 37

Joined: Jul 2008


As my blackberry was bought in England. They said only those blackberry sold by celcom themself can use this BIS service...

Really sad...
chialatz
post Oct 23 2009, 02:25 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 198

Joined: May 2009


QUOTE(bestwc @ Oct 23 2009, 10:05 AM)
As my blackberry was bought in England. They said only those blackberry sold by celcom themself can use this BIS service...

Really sad...
*
Celcom really dunno how to do business
walikard
post Oct 23 2009, 03:22 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 660

Joined: Apr 2009
From: Klang/Kelana Jaya


QUOTE(bestwc @ Oct 23 2009, 10:05 AM)
As my blackberry was bought in England. They said only those blackberry sold by celcom themself can use this BIS service...

Really sad...
*
I guess you need to unlock the PIN as well.

bestwc
post Oct 23 2009, 05:38 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 37

Joined: Jul 2008


QUOTE(walikard @ Oct 23 2009, 03:22 PM)
I guess you need to unlock the PIN as well.
*
What do you mean by unlock?
Seems i dun have any chance to having BIS service here in malaysia...
walikard
post Oct 23 2009, 06:20 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 660

Joined: Apr 2009
From: Klang/Kelana Jaya


QUOTE(bestwc @ Oct 23 2009, 05:38 PM)
What do you mean by unlock?
Seems i dun have any chance to having BIS service here in malaysia...
*
It should be fine, as long as you can unlock the PIN as well...I guess around lelong.com got personal service on the sim & PIN unlock services. Try click HERE and see whether this would help.
bestwc
post Oct 23 2009, 06:27 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 37

Joined: Jul 2008


After uncloking the pin, i would be able to hav the bis? I'm really confusing now as i'm not a handphone expert...


Added on October 23, 2009, 6:30 pmI just tried the same action with my friend's bold which was unclocked since he purchased that. Same reply... OMG. Is that really so hard to provide BIS for all blackberry?

This post has been edited by bestwc: Oct 23 2009, 06:30 PM
walikard
post Oct 24 2009, 01:50 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 660

Joined: Apr 2009
From: Klang/Kelana Jaya


QUOTE(bestwc @ Oct 23 2009, 06:27 PM)
After uncloking the pin, i would be able to hav the bis? I'm really confusing now as i'm not a handphone expert...
I think should be fine. Some BBs were PIN locked to be used only with the specific service provider like T-Mobile or AT&T. Once the PIN is released, or de-register, then you should be able to use it with any provider you wish. Mine is a AT&T set, and the phone is unlocked, with a released PIN.

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0778sec    6.29    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 23rd November 2017 - 10:47 PM